GÜNCEL

6 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını istedi.

MGM'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde bugün havanın çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Havanın bugün parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışında kalan tüm bölgelerimizin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney, Erzurum'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İç kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Sarı kodlu uyarı

Ayrıca gün içinde; Adana, Hatay, Trabzon, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de kuvvetli sağanağın beklendiğinden sarı kodlu uyarı verildi.

Yetkililer, bu illerde yaşayan vatandaşlardan yaşanabilecek su baskını riskine karşı tedbirli olmaları istedi. (İLKHA)