Filistin

Adana'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı, yürüyüş düzenlendi

Yahya Sinvar'ın şehadeti üzerine Adana'da düzenlenen yürüyüş ve gıyabi cenaze namazında, Filistin halkına destek sloganları atıldı.

Filistin direnişinin önemli liderlerinden Yahya Sinvar'ın şehadeti, Adana'da büyük bir katılımla anıldı.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ve Sinvar'ın fotoğraflarıyla "Yahya Sinwar yolun yolumuz" sloganları atarak yürüyüşe başladı. İnönü Parkı'na kadar devam eden yürüyüşte, siyonist rejimin Filistin topraklarındaki işgal ve saldırılarına karşı tepkiler dile getirildi.

Yürüyüşün sona erdiği İnönü Parkı'nda toplanan kalabalık, Sinvar ve diğer Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazı Sait hoca kıldırırken, katılımcılar hep birlikte dua etti. Yapılan dualarda Filistin halkının özgürlüğü ve şehitlerin ruhuna hitap edildi.

"Kalbimize fesat girdi"

Namazın ardından ASİM (Adana Sivil İnisiyatif Meclisi) Başkanı Mahmut Eraslan ve Özgür-Der Adana Temsilcisi Recai Ağuş birer konuşma yaptı.

Eraslan, Müslüman toplumların içindeki bölünmelere dikkat çekerek, "Tam bir yıldır bu sokakları inletiyoruz, ama başladığımız noktada değiliz. Kalbimize fesat girdi, kanımıza şeytan bulaştı. Dünyanın gözü önünde demokrasi dersi verenler kan içiyor, Mısır, Ürdün, Suriye ve diğer kuklalar ise seyrediyor." dedi.

"Bugün on binlerce insan lezzet festivalindeyken, bu katliamlar onların umurunda bile değil"

Eraslan, Türkiye'deki duruma da değinerek şunları söyledi: "İçimize haset girdi, tabela sıkıntısı başladı. Taassup arttı. Bugün on binlerce insan lezzet festivalindeyken, bu katliamlar onların umurunda bile değil. Bu alçaklar buraya da gelecek.."

Program, Filistinli bir katılımcının yaptığı duayla sona erdi.

Dualarda Filistin halkının özgürlüğü için temennilerde bulunulurken, katılımcılar gelecek etkinliklerde Filistin davasına destek vermeye devam edeceklerini belirterek alandan ayrıldı. (İLKHA)