DÜNYA

Afganistan'ın komşularıyla yaşadığı sınır sorunları büyük ölçüde çözüme kavuştu

Afganistan İslam Emirliği Sınırlar, Etnik Kökenler ve Kabileler Bakanlığı, komşu ülkelerle yaşanan sınır sorunlarının yüzde 60'ının karşılıklı anlayışla çözüldüğünü, bu ülkelerle kalan sınır sorunlarının çözümü için çabaların sürdüğünü bildirdi.

Sınırlar, Etnik Kökenler ve Aşiretler Bakanlığı yetkilisi Muhammed Ali Jan Ahmed, komşu ülkelerle diyalog yoluyla sınır sorunlarını çözmek için büyük çaba harcandığını söyledi.

Sınırdan Kunar vilayetine yapılan roket saldırılarıyla ilgili konuşan Jan Ahmed, "Yüzdelere bakıldığında, komşu ülkelerle yaşanan sınır sorunlarının geçmişe oranla yüzde 60'ı çözüldü ve komşu ülkelerle karşılıklı anlayışla bu sorunları çözmeye devam ediyoruz." dedi.

Önceki hükümet döneminde, Kunar vilayetine sınırdan sürekli roketli saldırılar gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakanlık yetkilisi Jan Ahmed, ancak şu anda İslam Emirliği hükümetinin sınıra konuşlandırdığı güvenlik güçleri sayesinde bu saldırıların önlenebildiğinin altını çizdi.

Jan Ahmed, "Bir önceki yönetim döneminde, ülkemize her gün yüzlerce roket atılıyordu, ancak artık atılmıyor ve şu anda ülkelerle diyalog yoluyla sorunları çözüyoruz. Afganistan'a yönelik saldırıları önleme kabiliyetimiz var." diye konuştu.

Daha önce açıklamalarda bulunan Afganistan İçişleri Bakanlığı, son 2 yılda İran, Pakistan, Türkmenistan ve Özbekistan ile 50'ye yakın sınır çatışmasının yaşandığını duyurmuştu. (İLKHA)