GÜNCEL

Ağrı'da Şehid Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı

İslami STK'lar HAMAS Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye için Ağrı'da kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması düzenledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı şehid İsmail Heniyye için Ağrı Ulu Camiinde İslami sivil toplum kuruluşları tarafından Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapıldı.

Düzenlenen programda basın açıklamasını tüm STK'ar adına Hakan Yıldırım okudu.

Mescid-i Aksa akidevi bir dava olduğunu, tarih boyunca bu dava için mücadeleler verildiğini ve bedeller ödendiğini belirten Yıldırım, "siyonist terör rejimi, Amerika’dan aldığı destekle gerçekleştirdiği terör saldırısıyla bu kez HAMAS'ın lideri, Mescid-i Aksa'nın yılmaz savunucusu, korkusuz mücahit İsmail Heniye'yi şehid etmiştir. Rabbimiz onun ve diğer şehitlerin şehadetini mübarek etsin. Makamlarını ali etsin. Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere ve çağlara güzel bir örneklik bırakan önderlerdir. "Madem ölüm tek bir defa gelecek o da neden Allah için olmasın" inancıyla hakka yürüyen bu yiğidimizin, davasının hak olduğuna nasıl iman ediyorsak, onun küfre karşı sarsılmaz direnişine de tanıklık ediyor, Filistin ve tüm Müslümanların başı sağ olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Siyonist terör şebekesinin gerçekleştirdiği bu saldırıyla yalnızca Filistin’i değil, başta bölge ülkeleri olmak üzere bütün İslam ülkelerini de tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir." Diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sebeple tüm Müslümanlar ve özgür halklar bu terör şebekesi ve onu destekleyen Amerika’ya karşı cephe almalıdırlar. Bir yıla yakındır Gazze de insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Batıdaki İslam düşmanlarının desteğini arkasına alan Siyonist haydutlar hiçbir sınır, uluslararası hiçbir hukuki ve ahlaki kural tanımadan kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslüman Filistin halkına soykırım uygulamaktadırlar.  Bize ne oluyor ki Kuranda geçtiği gibi "Hem size ne oldu ki, Allah yolunda ve çaresiz bırakılan erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda (O'nun rızası için) savaşmıyorsunuz? Onlar ki: "Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder ve bize tarafından bir yardımcı gönder!"  diyen bu mazlumların feryadına lebbeyk deyip ayağa kalkmıyoruz. Canımız ve mallarımızla bu mukaddes direnişin saflarına katılmıyoruz."

Yıldırım, "40 bin mazlum şehidin kanı, 100 bin gazinin acısı ve bir devletin yıkılışı eğer bizim uyanışımıza vesile olmayacaksa yazıklar olsun bize. Yine eğer bu kadar zülüm, İslam liderlerini de harekete geçiremiyorsa yazıklar olsun onlara. Sus pus oturdukları sarayları başlarına yıkılsın. Kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanlarının hesabı eğer sorulmayacaksa tüm insanlığa yazıklar olsun. siyonistler, İslam dünyasının başındaki korkak liderler ve işbirlikçi yönetimlerin derin sessizliği altında bu savaşın ve istilanın Batı uygarlığını koruma uğruna olduğunu haykırmaktan çekinmemektedirler. Bu savaşın İslam ve Müslümanlara karşı, İslam medeniyetini durdurup yenilgiye uğratmak adına yapıldığını tüm dünyaya ilan etmektedirler." şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Bizde buradan tüm Müslümanlara sesleniyoruz ki, bu savaş tereddütte mahal bırakmayacak şekilde hakla batılın savaşıdır. İslam medeniyetiyle, İslam dünyasını esir alıp sömürmek isteyen barbar Batı uygarlığının savaşıdır. Bu savaş Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesini isteyenlerle başkenti Kudüs olan büyük bir Yahudi devleti kurmak isteyen küfür cephesinin savaşıdır.  Sadece Filistinlilerin savaşı değil, bu savaş bütün bir ümmetin savaşıdır." dedi.

Ağrı İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan son olarak dua yaptı. (İLKHA)