EĞİTİM

Akademisyenler Beşiri Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen 2024-2025 Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü kapsamında Beşiri Anadolu Lisesi’nde konferans düzenlendi.

Programa, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, akademisyenler ve Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte "Başarılı Olmak İçin Çalışmak" konulu bir sunum yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, şartların her zaman mükemmel olmayabileceğini ancak bu durumun en iyi performansı sergilemek için çaba göstermeyi engellemeyeceğini vurguladı.

Zorluklarla karşılaşıldığında iki seçeneğin bulunduğunu belirten Demir, bunların zorlukların aşılmaz görülmesi veya mevcut kaynakların değerlendirerek hedeflere kararlılıkla ilerleme yolunun seçilmesi olduğunu ifade etti.

Karşılaşılan engellerin aşılması gerektiğini ve bu süreçte ders çıkararak mevcut imkânların kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Demir, bu yaklaşımın benimsenmesi durumunda zorlukların aşılabileceğini ve başarının kaçınılmaz olacağını ifade etti.

Dr. Yılmaz Argüden, "Başarıya Giden Yolda Hayal Gücü ve Disiplin" adlı sunumunda hayal kurmanın ve bu hayaller doğrultusunda disiplinli bir şekilde çalışmanın önemini vurguladı.

Bilgi ve sevginin paylaşıldıkça çoğaldığını belirten Argüden, derslerin en iyi nasıl öğrenilebileceğine ve işlerin en iyi şekilde nasıl yapılabileceğine dikkat çekti.

Argüden konuşmasının devamında, "Bir şey yapmak" isteyenlerin, hedeflerine ulaştıklarında bile "Hala ne yapabilirim?" diye düşünerek kendilerine ve çevrelerine fayda sağladığını aktardı.

Programın kapanış konuşmasını yapan Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz ise çok yönlü olmanın önemine değinerek sporla uğraşmanın odaklanmayı artırdığını belirtti.

Başarılı olmanın disiplinli çalışma gerektirdiğini vurgulayan Yılmaz, hedeflerine ulaşmak için gerekli özveri ve kararlılığın önemini aktardı.

Farklı alanlarda yetkinlik kazanmanın bireylerin yaşam kalitesini artırdığını ve topluma daha faydalı hale gelmelerini sağladığını ifade eden Yılmaz, sporun sadece fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda mental ve duygusal dayanıklılığı da geliştirdiğini kaydetti.

Program, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz’ın Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden'e plaket takdim etmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)