DÜNYA

"Aksa Tufanı, işgalci rejimi yok oluş yoluna soktu"

Siyasi analiz uzmanı Marvan el-Akra, Aksa Tufanı Operasyonu'na ve bu operasyonun birinci yıl dönümü arifesinde meydana gelen stratejik değişikliklere dikkat çekti.

Marvan el-Akra, Aksa Tufanı operasyonu, Filistin meselesini siyasi açıdan yeniden canlandırdığını ve direniş seçeneğinin işgalcilere karşı mücadelede köklü bir değişiklik oluşturabileceği algısını oluşturduğunu belirtti.

El-Akra, "Direnişin 7 Ekim'de yaptığı şey, savaşın dengesini tamamen değiştiren açık bir örnekti." ifadelerini kullandı.

Akra, "Aksa Tufanı Operasyonu'nun birinci yıl dönümüne yaklaşırken, katliamların hala devam etmesi ve şehit sayısının 41 bini aşması, yüzbinlerce kişinin yaralanması, Gazze'deki evlerin ve camilerin yıkılması üzücüdür ve uluslararası toplum sessiz kalmıştır." dedi.

Ayrıca Akra, "Aksa Tufanı Operasyonu, israil ile olan savaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir askeri başarıdır. Bu başarı, her ne kadar bu rakamlar önemli ve büyük bir öneme sahip olsa da işgalci güçlerin ölü, yaralı ve esir sayılarıyla sınırlı değildir. Aksa Tufanı, işgalci rejimi yok oluş yoluna soktu. Bu, israillilerin de artık kabul ettiği bir gerçektir. Bu, israili en çok endişelendiren ve kabuslarını şiddetlendiren en büyük meseledir. Ancak en doğru tanım, bu kasırganın israili beraberinde götüreceği ve ateşkesle durmayacağıdır." diye ekledi. (İLKHA)