EKONOMİ

Bakan Kacır: GAP Bölge Kalkınma İdaremiz eliyle 35 milyon lira destek sağlayacağımız 6 yatırımın imzasını atıyoruz

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yeşilli ilçesinde 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) açılış ve imza törenine katıldı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’E gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mardin Valiliğini ziyaret etmesinin ardından Yeşilli ilçesinde 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) açılış ve imza törenine katıldı.

Törene Kacır’la beraber Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, 2. OSB Müdürü Mahmut Acar da katılım gösterdi.

2’nci OSB Kalkınma Ajansları toplu imza ve fabrika açılış töreninde konuşan Bakan Kacır, “Genç istihdamını destekleyecek, bu kadim toprakların turizmine, sanayisine, eğitimine katkı sağlayacak projelerin şehrimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetimiz ikinci asırda Türkiye Yüzyılı’nda daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Son 22 yılda attığımız sağlam temellerin neticesinde gerçekleştirdiğimiz büyük ve kalıcı kazanımlarla asırlık başarılara imza atıyoruz. Eser ve hizmet siyasetimizle Türkiye’yi sanayiden tarıma, sağlıktan eğitime, ulaştırmadan ticarete, turizme kadar her alanda kalkındırıyor, büyütüyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin 22 yıl öncesine kadar eser ve hizmet siyasetinden mahrum bırakıldığını biliyoruz. Biz özellikle bu bölgelerimize ayrı bir önem atfederek hemen her alanda şehirlerimizi ihya ederek çehresini değiştiriyoruz. Sosyal devlet anlayışıyla; ülkemizin alt ve üstyapısını güçlendiriyor, sağlıkta, eğitimde, sanayide, turizmde hemen her alanda yaptığımız yatırımlarla hizmet çıtasını her geçen gün yükseltiyoruz. Bölgemizin barındırdığı tüm değerleri harekete geçirerek, ekonomik kalkınmasını, üretim gücünü hızlandırıyor, ülke sathına yayıyoruz. Bu kutlu yolda kararlı adımlar atmaktan asla geri durmayacağız. Gayemiz bölgemizde tesis ettiğimiz huzur ve güvenin daim olmasıdır.” dedi.

Bakan Kacır, bölgede birçok yatırımın sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “GAP Bölge Kalkınma İdaremiz eliyle 35 milyon lira destek sağlayacağımız 6 yatırımın da imzasını atıyoruz. Yeni yatırımların açılışını ve imzasını, yine şehrimize değer katarak üretimdeki gücünün ispatı niteliğindeki fabrikamızda gerçekleştiriyoruz. Bugün, açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisler ve projeler devletimizin tüm imkânlarının bölgemiz için seferber edildiğinin ispatıdır. Bu konuda çıkan çatlak seslerin de cevabı niteliğindedir. Mardin artık sükûnetin ve huzurun hâkim olmasıyla beraber, üreterek büyüyor, yeni yatırımlarla kalkınıyor, bölgesinin emsal teşkil eden şehri haline geliyor.” şeklinde kaydetti.

Bakan Kacır ve beraberindekiler, daha sonra OSB'de yapılacak bir fabrika temel atma törenine katıldı. (İLKHA)