GÜNCEL

Batman Valiliğinden av sezonuna ilişkin açıklama

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu'nun 2024-2025 dönemine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerinde iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar dikkate alınarak avlanma bölgeleri, türler, avlanma süreleri ve limitleri belirlenen açıklamada, av sezonu 1 Eylül tarihinde başlayıp 2 Mart 2025 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

Açıklamada, "İl Şube Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Avcılık kurslarında başarılı olup avcılık belgesini alan ve vergilerini ödeyen avcılarımız https://www.tarimorman.gov.tr/DKMP/Link/25/Avbis sisteminden avlaklarımızda kota almaları durumunda salı, çarşamba, cumartesi ve pazar günleri av kuralarına bağlı olmak şartıyla av yapabileceklerdir." denildi.

"Aykırı hareket edenlerle ilgili yasal işlem yapılacak"

Zehirli veya uyuşturucu yem ve ilaç gibi malzemelerin avlanmada kullanılmasının suç teşkil ettiği materyallerin kullanılmaması konusunda yapılan uyarı niteliğindeki açıklamanın devamında, "Kararlara, yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenlerle ilgili yasal işlem yapılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne bağlı Batman ve Kozluk şefliği personelleri Batman kırsalında 7 gün 24 saat çalışma esaslıya ihbar ve sahada koruma ve kontrol faaliyetleri devam etmektedir." diye ifade edildi. (İLKHA)