GÜNCEL

Batman Valiliğinden berberlere uyarı

Kapalı olması gereken günde açık olduğu tespit edilen berberler hakkında idari işlemlerin uygulanacağını belirten Batman Valiliği, uyarılarda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının kararları ile berber esnafının taleplerinin değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, "İlimiz ve ilçelerinde berberlerinin kapalı olacağı günler; İl merkezi, Sason ve Hasankeyf için pazar, Gercüş için salı, Kozluk için çarşamba, Beşiri için Cuma günü olacak şekilde belirlenmiştir. Ayrıca berberlerin kapalı olacakları günlerin istisnası olarak; Ramazan ve Kurban Bayramlarına denk gelen günler dâhil olmak üzere 1 hafta öncesinde, yeni eğitim öğretim yılının başlamasından 1 hafta öncesinde, düğün-nişan (Damat traşı, gelin başı) ve sünnet töreni için randevusu olan meslek mensubunun davetiye ile birlikte kayıtlı olduğu meslek odasına bilgi vermesi halleri olarak belirlenmiştir." denildi.

Berberlerin il merkezi ve her ilçe için farklı belirlenen günlerde kapalı olup olmadıkları Ticaret İl Müdürlüğü ile zabıta birimlerince denetleneceği ifade edilen açıklamada, "Kapalı olması gereken günde açık olduğu tespit edilen iş yerleri hakkında gerekli idari işlemler uygulanacaktır. Diğer taraftan berber, kuaför ve güzellik salonlarının 01.07.2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapatılmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulması Ticaret Bakanlığınca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)