EĞİTİM

Batman'da yaz Kur'an kurslarının kapanış programı düzenlendi

Batman İl Müftülüğü tarafından eğitimlerini tamamlayan binlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla "Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Necat Nasıroğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okuması ile başladı.

Programa Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Kur'an kursu hocaları, çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı.

"Hedefimiz anne ve babalarına karşı salih birer evlat olarak yetiştirmek"

Yaz Kur'an kursu kapanış programında konuşan Durmuş, "Peygamber efendimiz 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenininizdir' diye buyurmaktadır." Hadis'ini söyleyerek konuşmasına şöyle başladı:

"Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor; 'Allah'ın üzerinizdeki nimetlerini sayarsanız buna güç yetiremezsiniz' Allah Telanın üzerimizde sayısız nimetleri vardır. Ancak bunların en büyüklerinden birisi de bir ebeveynin salih bir evlada sahip olmasıdır. Yaz Kur'an kurslarında öğrencilerimizden beklentimiz ve hedefimiz onların anne ve babalarına karşı salih birer evlat olarak yetişmesidir. Onları anne ve babalarının kapanmayan amel defterleri yapmaktır. Bizim asil gayemiz budur."

"Çocuklarımızı sapkın ideolojilere feda etmeyeceğiz"

Çocuklara cami ve Kur'an kurslarında verilen temel dini bilgilerle onları sapkın ideolojilerden korumaya çalıştıklarını ifade eden Durmuş, "Kim ne derse desin bizler çocuklarımızı sapkın ideolojilere feda etmeyeceğiz. Çocuklarımızı vatanına, milletine ve memleketine birer hayırlı evlat olarak yetiştirmeyi sürdüreceğiz. Çocuklarımızı ne batıl inançlara ne de batıl ideolojilere kaptırmayacağız. Asıl hedefimiz ve gayemiz budur. Buradan Kur'an kurslarımıza desteklerini esirgemeyen Sayın Batman Valimize, hocalarımıza, ailelerimize ve değerli zamanlarını ayıran çocuklarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)