Filistin

Batmanlılar Gazze için duada buluştu

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve soykırımlarını hatırlatmak için bir araya gelen binlerce Batmanlı, toplu kılınan yatsı namazının ardından Filistinli Müslümanlara dua etti.

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından "Gazze'de katliam var" temasıyla Gazze'deki katliam ve soykırımı unutmamak ve unutturmamak amacıyla bir program düzenlendi.

Programa; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Bu zulme sessiz kalma seccadeni al gel" sloganıyla Kültür Mahallesi'nde bulunan 8 Mart Kadın Parkında düzenlenen program yatsı namazıyla başladı.

Yoğun ilginin gösterildiği programda kılınan yatsı namazından sonra Kur'an'ı Kerim okundu.

Ardından programa katılan binlerce kişi ellerini semaya açarak, Filistinli Müslümanlar için dua etti.

Düzenledikleri programa ilişkin STK'lar adına açıklamalarda bulunan Abdürrahim Demirtaş, Gazze'de 12 aydır zulmün sürdüğünü söyledi.

"Hükümetler harekete geçmeli"

Zulmün ilk gününden bugüne Gazze'deki katliamları duyurmaya yönelik çaba harcadıklarını belirten Demirtaş, "Bu çerçevede bu akşam 'seccadeni al gel' sloganıyla bir namaz ve dua programı icra ettik. Sivil toplum kuruşları olarak kısmen de olsa vazifemizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu zulmü haykırarak, bu zulmü insanlara duyurarak, en azından unutturmamaya çalışarak vazifemizi yerine getiriyoruz. Ama bizim yaptıklarımızdan daha önemli olan hükümetin veya İslam devletlerin harekete geçmesidir." dedi.

"Gazze'ye bir bardak su sokamamak çok büyük bir züldür"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük görev düştüğünü ifade eden Demirtaş, "En başta da kendi hükümetimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrımız, israilin bütün tedarik zincirinin tamamı sağlanırken, demir, çelik, gıda, ilaç, kimyevi madde gibi ihtiyaçlarının çoğunun Türkiye'den giderken, Gazze'ye bir bardak su sokamamak çok büyük bir züldür. Müslümanlar olarak bu durum bizi yaralıyor. Bu konuda hükümetten beklentilerimiz sadece konuşmakla, kınamakla kalmasınlar ve bu iş böyle çözülmez. Bu zulmü bir an önce durdurmak için somut adım atmalarını ve İslam topluluklarına öncülük yapmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Gazze'ye maddi ve manevi destekten vazgeçilmemeli"

Gazze'deki katliamların unutulmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Müslümanların gönlünü ferahlatmak adına bile olsa israil ile ticaretin, diplomatik ilişkilerin, petrol akışının bir an önce kesilmesini istiyoruz. İnsanlardan ve Müslümanlardan ricamız suni gündemlere kapılmamaları ve asıl gündemimizin Gazze olduğunu unutmamalarıdır. Bu yüzden Filistin'deki cihada maddi ve kalbi olarak destekten vazgeçmemelerini bekliyoruz." (İLKHA)