GÜNCEL

Bingöl’de çıkan yangınlarda 63 hektar alan zarar gördü

Bingöl'de 22'si orman yangını ve 44'ü orman dışı yangın olmak üzere büyük küçük toplam 66 yangın meydana gelmiştir. Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür.

Yangınların artmasıyla beraber Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, özellikle yasaklamalara rağmen anız yakmak başta olmak üzere yangınların önlenmesi ve doğal güzelliklerin korunması için herkese büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti.

Vali Usta yaptığı açıklamada; "Bu yıl içerisinde İlimizde i 22'si orman yangını ve 44'ü orman dışı yangın olmak üzere büyük küçük toplam 66 yangın meydana gelmiştir. Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür." dedi.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde olduğu düşünüldüğünde yangın tehdidinin hala devam ettiğini söyleyen Vali Usta, "Özellikle yasaklamamıza rağmen anız yakmak başta olmak üzere Yangınların önlenmesi ve doğal güzelliklerimizin korunması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Ormanlık alanlarda ve orman yakınlarında ateş yakmamaya, sigara izmaritlerini rastgele atmaktan kaçınmaya ve yangın riski taşıyan her türlü davranıştan uzak durmaya özen göstermeliyiz." diye belirtti.

Olası yangınlarda 112'nin aranmasını isteyen Vali Usta, "Herhangi bir yangın durumunda derhal 112 İhbar Hattı'nı arayarak yetkililere bilgi verelim. Dikkatli ve duyarlı olalım, Bingöl'ümüzü ve doğamızı koruyalım. Bu arada can kaybı olmaksızın yangınların önlenmesinde canla başla çalışan başta orman teşkilatı olmak üzere görev alan tüm teşkilat ve kamu görevlilerimiz ile muhtar ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)