GÜNCEL

Bitlis'te drone destekli trafik denetimi

Bitlis il genelinde, trafik güvenliğini artırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla drone destekli denetimler yapıldı. Kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı ve seyir halindeyken telefon ile konuşmaya yönelik denetim gerçekleştirdi.

Trafik ekipleri, ışıklı işaret levhalarına uymayarak kırmızı ışık ihlali yapan, emniyet kemeri takmayan ve seyir halinde cep telefonu kullanan sürücüleri tespit ederek, cezai işlem uyguladı.

Denetimlerin, trafik kazalarını azaltmak ve diğer sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla düzenli olarak devam edeceğini bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, il genelinde trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik denetimlerin devam ettiği, denetim sırasında sürücülere trafik kurallarına uyma konusunda bilgilendirmeler yapıldığı ifade edildi.

Denetimler kapsamında, son bir ayda il genelinde 28 bin 921 araç kontrol edildiği, emniyet kemeri kullanmamaktan 672, kırmızı ışık ihlalinden 438 ve seyir halinde cep telefonu kullanmaktan 175 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandığı aktarıldı. (İLKHA)