DÜNYA

BM: israil saldırılarına rağmen Lübnan'da kalmaya devam edeceğiz

Birleşmiş Milletlerin Lübnan'daki Geçici Gücü (UNIFIL) sözcüsü Andrea Tenenti, İşgal ordusunun UNIFIL'e bölgeden ayrılma talimatları vermesine rağmen görevlerine devam edeceklerini vurguladı.

Birleşmiş Milletlerin Lübnan'daki Geçici Gücü (UNIFIL) sözcüsü Andrea Tenenti, yaptığı açıklamada, son birkaç gün içinde İşgal ordusunun gerçekleştirdiği saldırılara rağmen güney Lübnan'daki konumlarını koruma kararlılığında olduklarını belirtti.

Tenenti, işgal ordusunun UNIFIL'e bölgeden ayrılma talimatları vermesine rağmen, görevlerine devam edeceklerini vurguladı.

UNIFIL sözcüsü, çarşamba ve perşembe günleri gerçekleşen işgal saldırılarının iki barış gücü personelinin yaralanmasına ve izleme kapasitelerinin bir kısmının devre dışı kalmasına neden olduğunu açıkladı.

Tenenti, "Biz oradayız çünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bizden orada olmamızı istedi, bu yüzden durum imkânsız hale gelene kadar kalacağız" dedi.

Birleşmiş Milletler Barış Operasyonları Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yaptığı açıklamada, Lübnan'daki barış gücü askerlerinin güvenliği ve emniyetinin giderek artan bir tehlike altında olduğunu belirtti.

1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararı, UNIFIL'e Lübnan ordusuna, siyonist rejim ile olan güney sınırını hükümet güçleri dışında silah ve silahlılardan arındırılmış olarak koruma konusunda yardımcı olma yetkisi veriyor.

UNIFIL'e katkıda bulunan 50 ülke, Mavi Hat olarak bilinen sınır arasında 10 bin 400'den fazla barış gücü askerini konuşlandırmaya devam etme konusunda anlaştı. (İLKHA)