DÜNYA

BM: israil sivil ölümleri gözardı ederek saldırı düzenliyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi (OHCHR) Gazze'deki El-Tabin okuluna düzenlenen saldırının "yüksek orandaki sivil ölümlerini açıkça göz ardı ederek" gerçekleştirildiğini açıkladı.

OHCHR, "Bu, BM İnsan Hakları Ofisi'nin 4 Temmuz'dan bu yana kaydettiği, her biri sığınak olarak hizmet veren bir okula yönelik en az 21'inci saldırıdır" açıklamasını yaparak, bu saldırıların, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 274 kişinin ölümüyle sonuçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "İsrail ordusunun sivillerin zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığına dair açıklamalarına rağmen, nüfusun göçe zorlandığı bölgelerde yerlerinden edilmiş kişilerin barınaklarına yönelik tekrarlanan saldırılar ve siviller üzerindeki tutarlı ve öngörülebilir etki, Uluslararası İnsancıl Hukukun gerektirdiği yükümlülüklere tam olarak uyulmadığını göstermektedir." denildi.

İşgal ordusunun, Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı El-Tabin okulunu vurması sonucu en az 100 Filistinli şehid olmuştu. (İLKHA)