GÜNCEL

Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları başladı

Bu yıl 21'ncisi düzenlenen Bursa Tarım Fuarı (BURTARIM), TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Aynı zamanda Bursa 16'ncı Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı da başladı.

Birçok markanın tarımdaki teknolojik gelişmeye paralel yeni ürünlerini sergilediği BURTARIM 2024'ün açılışı kent protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Protokol daha sonra fuardaki standları ziyaret ederek sektör hakkında da bilgi edindi.

Kurdele kesilerek açılışı yapılan fuarlar, Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Bursa Tarım Orman İl Müdürü İbrahim Acar ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından gezildi.

Sektörün lider markalarını bir araya getiren buluşmanın ilk gününde yerli üreticinin yanı sıra yabancı katılımcılar da fuara yoğun ilgi gösterdi.

Fuarda, Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Irak, Kazakistan, Romanya, Fransa, Bulgaristan, Türkmenistan, Mısır, Sudan, Cezayir gibi birçok ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 200 binin üzerinde ziyaretçi ağırlanması bekleniyor.

Bursa 21. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 16. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nı kapsayan BURTARIM 2024, 12 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek. (İLKHA)