EKONOMİ

Çalışma Bakanlığı ile TİSK arasında iş birliği protokolü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile imzalanan İş Birliği Protokolü sayesinde, işgücünün niteliğini artırma, kadınların, gençlerin ve engelli vatandaşların çalışma hayatına daha aktif katılmaları amaçlanıyor.

Protokol kapsamında TİSK’e üye iş yerlerinde 5 yıl içerisinde 100 bin yeni istihdam hedefleniyor.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Genel Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.

Bakan Işıkhan, "Bu iş birliği ile önümüzdeki dönemde TİSK’e üye iş yerlerinde 100 bin yeni istihdam oluşturmayı da hedefliyoruz. Bu hedef, ülkenin ekonomik kalkınması ve işsizliğin azalması yolunda atılan en somut adımlardan birisidir. TİSK’in 100 bin yeni istihdama desteği, işverenlerimizin Orta Vadeli Programımızın işlediğine ve bizlere olan güvenlerinin de bir göstergesidir. Bu hedefe ulaşmak için kamu ve özel sektör iş birliği içinde çalışarak nitelikli işgücümüzü inşallah daha da artıracağız. TİSK ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, ülkemizin daha güçlü ve rekabetçi bir konuma gelmesini sağlayacak ve geleceğin işgücünü şekillendirecektir." dedi. (İLKHA)