DÜNYA

Cenin'de biri esir 2 Filistinli şehit oldu

Batı Şeria'nın Cenin şehrinde işgal kurşunlarıyla aldıkları yaralar sonucu biri esir olmak üzere 2 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.

Akşam saatlerinde Cenin şehrinden Subhi Ahmed Subhi El-Baz (36)  ile yaralı esir Kifah İssam Dibaya'nın (34) geçtiğimiz hafta işgalin düzenlediği saldırıların ardından şehit olduğu belirtildi.

6 Ağustos Salı günü işgal kuvvetlerin Cenin şehrinin doğu mahallesinde bir aracı bombalaması sonucu 5 genç şehit olurken, aralarında bugün şehadeti ilan edilen El-Baz'ın da bulunduğu 6 genç de şarapnel ve kurşunlarla yaralanmıştı.

Sivil İşler Genel Müdürlüğü de akşam, Cenin kampından yaralı esir Kifah Dibaya'nın şehit olduğunu duyurdu. Dibaya ile birlikte 2 genç, 6 Ağustos'ta Kafr Kud köyüne düzenlenen işgal saldırısı sonucu yaralanmıştı. O saldırıda 2 genç de şehit olmuştu.

Dibaya ve El Baz'ın şehit olmasıyla birlikte Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit olanların sayısı 145'i çocuk, 9'u kadın olmak üzere 622'e yükselmiş oldu.

Bu arada Esirler ve Eski Esirlerle İlişkiler Otoritesi ve Esirlek Kulübü ortak bir açıklamada, şehit Dibaya'nın en son işgalin "Rambam" Hastanesi'nde tutulduğunun bilindiğini, ancak işgalin, Dibaya'nın esir alınmasından bu yana sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi vermediğini vurguladı. (İLKHA)