DÜNYA

Çin, Almanya'nın siber saldırı suçlamalarını reddetti

Çin Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Federal Jeodezi ve Haritacılık Bürosuna yönelik siber saldırılara Çin'in karıştığı yönündeki suçlamalarını reddetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya Federal Jeodezi ve Haritacılık Bürosuna yönelik siber saldırılara Çin'in karıştığı yönündeki suçlamaları reddetti ve siber güvenlik konularının siyasallaştırılmasından kaçınma çağrısında bulundu.

Jian, "Çin, Çin karşıtı kasıtlı siyasi manipülasyonun yanı sıra siber güvenlik konularının siyasallaştırılmasına ve silah haline getirilmesine kararlılıkla karşı çıkıyor. Çin, her zaman çeşitli siber saldırı biçimlerine karşı çıktı ve bunları yasalara uygun olarak bastırdı." dedi.

Çinli Sözcü,  Almanya'yı "mikrofon diplomasisine başvurmak, diğer ülkeleri karalamak ve yanlış bilgi yaymak yerine siber güvenlik tehditlerine ve zorluklarına diyalog ve işbirliği yoluyla ortaklaşa yanıt vermeye" çağırdı.

Berlin'deki Çin Büyükelçiliği de Alman tarafının suçlamalarını reddetmişti.

Daha önce, Almanya Dışişleri Bakanlığı, 2021 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti Jeodezi ve Haritacılık Federal Bürosuna düzenlenen siber saldırıyla ilgili olarak Çin'in Berlin Büyükelçisini çağırmıştı. Alman tarafına göre, "devlet kontrolündeki Çinli siber suçluların" kurumun ağına "casusluk amacıyla" sızdıkları iddia ediliyor. (İLKHA)