GÜNCEL

Çocuklar yaz Kur’an kurslarında eğlenerek dini bilgileri öğreniyor!

1 Temmuz'da başlayan yaz Kur’an kurslarının bitimine birkaç gün kalırken, öğrenciler eğlenerek dini bilgileri öğrenmekten mutlu olduklarını belirtti.

1 Temmuz tarihinde başlayan ve 7 hafta süren yaz Kur'an kursları, bu hafta itibarıyla sona erecek.

Yaz tatilini fırsat bilen aileler, çocuklarını 7 hafta süren yaz Kur'an kurslarına gönderdi. 

Yaz Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an'ı Kerim, Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretiliyor.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bulunan Güneysu Camii’nde yaz kurslarına katılan öğrenciler, hem eğleniyor hem de dini bilgileri öğreniyor.

Yaz Kur'an kurslarına katılmaktan mutlu olduklarını belirten öğrenciler, duygularını İLKHA muhabiri ile paylaştı.

“Camiye gelmek benim için bir gurur vesilesi”

Yaz Kur’an kursuna katılmaktan mutlu olduğunu belirten Hüseyin Doğan, “Kur’an kursunda sure ezberlerimizi ve Kur’an dersimizi veriyoruz. Hocalarımız ilmihal dersleri veriyor, farzları açıklamaya çalışıyor. Burada birçok etkinlik var. Halı sahalara gidiyoruz. Camiye gelmek benim için bir gurur.” dedi

“Hocalarımız bize iyi davranıp oyunlar oynatıyor”

Öğrencilerden Muzaffer Agah Üstündağ, “Bütün arkadaşlarıma camiye gelmelerini tavsiye ediyorum ve camiye gelmekten çok memnunum. Her zaman hocalarımız bize iyi davranıp oyunlar oynatıyor. Bazen cumartesi günleri veya Cuma günleri bizi gezmeye götürüyorlar.” diye konuştu.

“Gelirken çok mutlu oluyorum”

Camiye geldiği için mutlu olduğunu söyleyen yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Rüzgâr Kayra Özhan ise, “Arkadaşlarım, öğretmenlerim sağ olsun ortam çok güzel, eğlenceli oyunlar oynuyoruz. Bazen halı saha etkinlikleri yapıyoruz. Bir daha olursa bir daha gelirdim. Gelirken çok mutlu oluyorum.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın gelecekleri ve manevi duyguları buradan atılıyor”

Yaz Kur’an kursları ile ilgili konuşan Güneysu Camii İmam Hatibi İbrahim Bektaş, “Her gün çocuklarımıza meyve suyu, lokum, kek, dondurma gibi ikramlarda bulunuyoruz. Bu ikramlar, çocuklarımızın camiye koşa koşa mutlu gelmesini sağlıyor. Çocuklarımızın camiye devamlı geldiklerini ve gayretli çalıştıklarını gördük. Her sınıfımızın birincisine bisiklet, ikincine scooter, üçüncüsüne forma olacak şekilde hediyeler hazırladık. Yüzde elli başarı sağlayan öğrencilerimize birer tane futbol topu hediyesi hazırladık. Bu, çocuklarımızın her gün camiye koşa koşa gelmesini sağladı. Bazen velilerimizden bazen çocuklardan çok güzel geri dönüşler oluyor. Velilerimizden bir tanesi bir gün gelip dedi ki; meyve suyu, dondurma biz bunları her gün evimizde veriyoruz ama çocuk camiye koşarak bir tane dondurma almaya geliyor dedi. Bunu espriyle bize söyledi. Buradaki dondurmanın kıymeti çocukların bir araya gelip muhabbet etmesi ve hocalarımızın aralarındaki muhabbetinden kaynaklanan güzelliktir. Çocuklarımızın gelecekleri ve manevi duyguları buradan atılıyor." şeklinde belirtti. (İLKHA)