GÜNCEL

Çukurova Üniversitesi, en iyi performans gösteren üniversiteler arasında yer aldı

Çukurova Üniversitesi, URAP Türkiye sıralamalarında dört basamak yükselerek en iyi performans gösteren üniversiteler arasında yer aldı.

Çukurova Üniversitesi, 2023-2024 URAP (University Ranking by Academic Performance) Türkiye sıralamaları ve Araştırma Üniversiteleri 2023 yılı performans değerlendirmelerinde önemli bir başarı kaydetti.

URAP Türkiye sıralamalarında dört basamak birden yükselerek en iyi performans gösteren üniversiteler arasına giren Çukurova Üniversitesi, 2022-2023 döneminde 23. sıradayken, 2023-2024 döneminde 19. sıraya yükseldi.

Üniversitenin bu başarısının, araştırma kapasitesindeki artış ve bilimsel üretkenlik ile doğrudan ilişkili olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Hamit Emrah Beriş, "Bu gelişmeler, üniversitemizin araştırma odaklı projelere ve bilimsel çalışmalara verdiği önemi göstermektedir. Akademik kadromuzun yoğun çabaları sayesinde, her iki sıralamadaki yükselişimiz, Çukurova Üniversitesi'nin bilimsel ve akademik anlamda Türkiye'de kaydettiği ilerlemeyi gözler önüne seriyor. Bu başarıda emeği geçen tüm öğrenci, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)