DÜNYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM)  Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM)  Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde programlarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’ı kabul etti.

Erdoğan görüşmede, siyonist rejimin Gazze’de bir soykırım yaptığını, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist rejimin işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini, uluslararası hukuka olan güveni korumak için  Uluslararası Ceza Mahkemesinde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu, Türkiye’nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç hazır bulundu. (İLKHA)