Gündem

Din Hizmetleri Genel Müdürü Kondi: Hazreti Peygamber'in hayatı örnek alınmalı

Hazreti Peygamber'in hayatının en açık ve net şekilde bilindiğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Resulullah'ın hayatının, çocukluğundan peygamberliğine kadar detaylı bir şekilde sağlam kaynaklarla anlatıldığını belirtti.

Malatya İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, il Müftüsü Ramazan Dolu'nun açılış konuşmasıyla devam etti. İl Müftüsü Ramazan Dolu, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Hazreti Peygamber'in anılması ve anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, etkinliklerin her ortamda ve platformda gündeme getirilerek daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğini ifade etti.

"Bugün insanlık vicdanı büyük bir imtihanla karşı karşıya"

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle yaptığı konuşmada, insanlığın büyük sorunlarla yüzleştiğini ve İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının hâkim olduğunu belirterek, "Bugün insanlık vicdanı büyük bir imtihanla karşı karşıya" dedi ve herkesin bir araya gelerek zulme karşı durması gerektiğini vurguladı.

"siyonist güçlerin planı yalnızca Gazze ile sınırlı değil"

Vali Yavuz, siyonist güçlerin yalnızca Gazze ile sınırlı kalmayan planlarını ve dünyanın efendisi olma arayışını eleştirerek, "Medeniyetin mensubu ve lideri biziz" ifadesini kullandı. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Yavuz, toplumun değerlerini korumak için çocuklara din eğitimi verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Evlatlarımızın elinden tutmalıyız"

Dijital dünyanın olumsuz etkilerine dikkat çeken Yavuz, çocukların zihinlerini işgal eden içeriklere karşı uyarıda bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesiyle çocuklara kültür ve medeniyetlerine uygun eğitim materyalleri üretmeye başladıklarını belirtti. "Evlatlarımızın elinden tutmalı ve onlara kim olduğumuzu unutturmamalıyız" diyerek, gelecek nesillerin doğru bir eğitim almasının önemini vurguladı.

"Hazreti Peygamber'in hayatı örnek alınmalı"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, yaptığı konuşmada, Hazreti Peygamber'in hayatının insanlık tarihinde en açık ve net şekilde bilindiğini belirtti. Kondi, Resulullah'ın hayatının, çocukluğundan peygamberliğine kadar detaylı bir şekilde sağlam kaynaklarla anlatıldığını ve örnek alınması gerektiğini vurguladı.

"O rahmet elçisi, insanlara karşı daima adaletli davranmıştır"

Kondi, Hazreti Peygamber'in yaşamında yaşadığı zorluklar ve münafıklarla olan ilişkilerine de değinerek, “O rahmet elçisi, her durumda sabırlı olmuş ve insanlara karşı daima adaletli davranmıştır” dedi. Peygamber Efendimizin hayatının, Kur'an-ı Kerim'in en güzel yansıması olduğunu ifade eden Kondi, bu yaşamın herkes için örnek alınması gereken bir rehber olduğunu kaydetti.

"Onun öğretilerini hayatımıza uygulamak büyük önem taşıyor"

Konuşmasında, katılımcıların her adımının Hazreti Peygamber'in şefaatine vesile olmasını dileyen Kondi, dinin ve ahlakın bireylerin yaşamında nasıl bir yön belirlemesi gerektiğine dikkat çekti. "Onun öğretilerini hayatımıza uygulamak, değerlerini yaşatmak büyük önem taşıyor" diyerek, toplumun manevi değerlerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Program, İl Müftülüğü İlahi Korusunun getirdiği salavat ve seslendirdikleri ilahilerle son buldu. (İLKHA)