GÜNCEL

Diyarbakır'daki İslami STK'ların "Filistin'e ses ver" standı ziyaretçilerini ağırlıyor

Diyarbakır'daki İslami STK'ların Hazreti Süleyman yerleşkesinde "Her Çadır Bir Mektep" sloganıyla 7 ekimde başlattığı "Filistin'e Ses Ver Çadır Organizasyonu" pazar gününe kadar devam edecek.

Aksa Tufanı Operasyonunun birinci yıl dönümü münasebetiyle dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerinin yanı sıra Filistin'e destek amaçlı farkındalık çalışmaları yürütülüyor.

Diyarbakır halkının Gazze'ye olan desteğine dikkat çekmek ve bir nebze de olsa oradaki direnişe katkı sunmak amaçlı farkındalık çalışması başlatan İslami sivil toplum kuruluşları, Hazreti Süleyman yerleşkesinde oluşturduğu "Filistin'e Ses Ver Çadır Organizasyonu" devam ediyor.

Yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Avukat Elif Fidantek, 13 Ekim Pazar gününe kadar sürdürecekleri farkındalık çalışmasına Kudüs sevdalısı Diyarbakır halkını davet etti.

Fidantek, "Burada çadır kurmamızın sebebi 7 Ekim 2023 tarihindeki soykırımı hem anmak hem de farkındalık uyandırmaktır. Nihayetinde bir yıl süre aşkındır devam eden ciddi bir soykırım suçuyla karşı karşıyayız. Burada 3 çadır konsepti belirledik. İlki Filistin'i tanıyalım çadırı, ikincisi Filistin'de soykırım çadırı ve üçüncüsü de Filistin kahvehanesi var. 7-13 Ekim tarihleri arasında buradayız. Halk genel itibariyle ilgilidir." dedi. (İLKHA)