Röportaj

Eğitimci Sütçü: "Eğitimin maddi ve manevi boyutu bir arada olmalı"

Eğitimin maddi ve manevi boyutlarının bir arada yürütülmesi gerektiğini belirten Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, toplumun ahlaki ve bilimsel anlamda kalkınmasının bu dengeyle mümkün olacağını vurguladı.

Eğitimin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çeken Sütçü, çocukların ve gençlerin eğitim sürecinde hem pozitif bilimlerle hem de manevi değerlerle donatılması gerektiğini vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'in mesajının topluma doğru aktarılmasının, sorumlu ve bilinçli gençlerin yetiştirilmesinde hayati öneme sahip olduğunu ifade eden eğitimci Sütçü, bağımlılıkla mücadelede manevi bağların güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

"Maneviyatı güçlü olan İslam toplumları daima güçlü olmuştur"

Geçmişten günümüze İslam toplumlarının, eğitimde maddi ve manevi boyutları bir arada yürüttüklerinde güç kazandığını belirten Sütçü, "Çocukların ve gençlerin eğitim sürecinde hem pozitif bilimlerle hem de manevi değerlerle donatılması gerekiyor. Eğitim hepimizin üzerinde titizlikle durması gereken en önemli husus. Çocuklarımız ve gençlerimiz gerektiği gibi bir eğitimden geçmediğinde, ne gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıktığını yakından gözlemliyoruz. Geçmişten günümüze İslam toplumlarının, eğitimde maddi ve manevi boyutları bir arada yürüttüklerinde güç kazanırlar. Pozitif ilimlerle birlikte maneviyatın da layıkıyla verildiği dönemlerde İslam toplumları daima güçlü olmuştur. Ne zaman ki bu iki unsurdan biri terk edildi, o zaman Müslüman toplumların gerilediğini çok net bir şekilde görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eğitim maddi ve manevi boyutlarıyla değerlendirilmeli"

Velilerin çocuklarının sadece okul derslerine odaklandıklarında ahlaki problemler yaşadıklarına dikkat çeken Sütçü, "Televizyon ve sosyal medyada neredeyse her gün karşılaştığımız olumsuz haberlerin temelinde, çocuklarımızın manevi değerlerden uzak bir şekilde yetiştirilmesi yatıyor. Eğitimin iki boyutuyla ele alınması gerekir. Eğitimi maddi ve manevi boyutlarıyla bir arada yürüttüğümüzde, toplumu gerçekten ihya eden ve özlenen medeniyetin ortaya çıktığını göreceğiz." diye konuştu.

"Bilinçli gençlerin yetiştirilmesinde hayati öneme sahiptir"

Öğretmenlerin sadece ders anlatmakla yetinmemesi gerektiğini ifade eden Sütçü, "Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın eğitiminde ahlaki değerleri de kazandırmakla sorumludur. Ayrıca bağımlılıkla mücadelede manevi bağların güçlendirilmesinin önemini unutmamak lazım. Namaz, zikir ve Kur'an gibi ibadetler insanın, Allah ile olan bağını kuvvetlendirir. Bu bağ zayıfladığında kişinin alkol ya da madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklara yönelmesi kaçınılmaz olur. Kur'an-ı Kerim'in mesajının topluma doğru aktarılması, sorumlu ve bilinçli gençlerin yetiştirilmesinde hayati öneme sahip. Gayret ve çaba ile bu alanda güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)