DÜNYA

El-Hayye: Heniyye suikastı halkımızın ve direnişinin gücünü artıracaktır

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, işgal rejimi tarafından İran’ın başkenti Tahran’da şehid edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ömrünü dinine, davasına ve vatanına hizmete adadığını söyledi.

El-Hayye, Heniyye’nin mücahit ve usta bir politikacı olarak yaşadığını, gözaltına alınarak işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu, hiçbir şeyin onu vatanına, davasına ve ümmetine hizmetten alıkoyamadığını ifade etti.

HAMAS liderine düzenlenen suikastla ilgili Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, Heniyye’yle gurur duyduklarını ve hayatının şehadetle noktalanmasına gıpta ettiklerini belirtti.

 HAMAS’ın ve 76 yıldır direnişini sürdüren Filistin halkının direniş yolunda yürümeye devam edeceğini kaydeden El-Hayye, "HAMAS ve direniş net bir strateji üzerinde yoluna devam ediyor, liderin şehadeti ya da ölümüyle yolunu değiştirmez. Direniş yolu üzerinde ilerlemeye devam edeceğimiz konusunda sizlere söz veriyoruz. El-Kassam Tugayları suikastın hesabını soracak ve siyonist varlık, suikastın bedelini ağır bir şekilde ödeyecek.” dedi.

 Suikastın elem verici olduğunu ancak liderlerine büyük bir gururla veda edeceklerini söyleyen El-Hayye, "Halkımıza, milletimize ve bizi sevenlere özgüven içinde olmalarını söylüyoruz. Bu acı olay ve vahim durum, cinayeti işleyen siyonist düşmanın övünebileceği bir istihbarat olayı ya da büyük bir olay değildir." şeklinde konuştu. (İLKHA)