GÜNCEL

Evi yıkılmak üzere olan vatandaşa Umut Kervanı'ndan yardım

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaşadıkları ev yıkılmak üzere olan aileye Kahta Umut Kervanı yardım elini uzattı.

Yıkılmak üzere olan evi kontrollü bir şekilde yıktıktan sonra molozları kaldırıp yerine konteyner koymak için gerekli çalışmayı yapan Umut Kervanı üye ve gönülleri 6 kişilik ailenin yaşam konteynerini kurdu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kahta Umut Kervanı Başkanı Mehmet Sivil, imkanları doğrultusunda vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye çalışatıklarını söyledi.

Sivil, "İlçemizde yaşamını sürdürmeye çalışan ailemizin durumunu bize bildiren bir gönüllümüzün vesilesiyle öğrendik. Ailemizin durumunu öğrendikten sonra çalışma balattık ve ailemiz için bir yaşam konteyneri kurma kararı aldık. Ailenin bize bildirdiği ve bizim de incelemeler sonucunda gördüğümüz durum ev yaşanmayacak bir durumda olmasıydı. Evde haşerelerin olması ve yıkılma tehlikesinin de bulunması, buradaki 4 çocuğun da tehlike altında olması demekti. Bundan dolayı yönetim kurulumuzun kararıyla aileye elimizden gelen yadımı yapmak için çalışma başlattık. İsmini vermek istemeyen bir hayır sever kardeşimiz tarafından yaşam konteynerinin masrafı karşılandı ve bizlerde bu ailemizi konteynerini kurduk. Rabbim tüm hayırseverlerimizden razı olsun. Onlar yardımlarına devam ettikçe daha çok ailemizin yüzü gülecek."  dedi.

Kendisine yardım edilen aile fertleri ise, hayırsever vatandaşa ve Umut Kervanı'na duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler. (İLKHA)