Yaşam

Evleri harabeye dönen yaşlı çift acil yardım bekliyor

Yaklaşık 60 yıllık kerpiç evde yaşayan Batmanlı yaşlı çift, artık çökmeye yüz tutan evleri için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Batman merkez İluh Mahallesi'nde bulunan tek katlı kerpiç evde yaşayan Kavak ailesi bugünlerde zor günler geçiriyor. Kerpiç evin betonarme sıvaları bir bir dökülüyor. Yardıma ihtiyaç duyan aile yetkililerden ve hayırseverlerden barınaklarının yapılması için acil yardım bekliyor.

Yaklaşık 60 yıllık olduğu belirtilen kerpiç evde yaşayan yaşlı çift, evin hem kerpiç hem de eski olmasından dolayı kış aylarında sürekli damlattığını ve bir gün önce oturdukları bir sırada aniden sıvaların dökülmeye başladığını söyledi. 

Dökülme esnasında hasbelkader hiç kimsenin yaralanmadığını belirten Kavak ailesi, tamamen çökme tehlikesi geçiren evlerinin yapılması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kerpiç evde ölmek istemediklerini kaydeden yaşlı çift, yıkılmaya yüz tutmuş evlerinin onarılmasını ya da bir çözüm bulunmasını istiyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla tedirginliklerinin arttığını ifade eden Kavak ailesi, seslerinin duyulmasını istiyor.

"Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz"

1975 yılından beri bu kerpiç evde oturduklarını ve maddi durumları olmadığı için hiçbir şey yapamadıklarını ifade eden 72 yaşındaki Halil Kavak, "Evim kerpiç ve üstü topraktır. Kış aylarında üzerimize sürekli su damlıyordu. Kış ayları da yaklaşıyor ve evimizin bir bölümü de dün eşimle otururken birden üzerimize çöktü. O anda bütün ev yıkılacak endişesiyle kendimizi dışarıya zor attık. Evimiz 60 yıllıktır. Kış ayları tam olarak gelmeden yapılmazsa gidecek yerimiz de olmadığı için iki yaşlı olarak perişan olacağız. Tek gelirimiz yaşlılık maaşıdır. Başka da gelirimiz yok. Maddi durumumuz olmadığı için ne evi onarabiliyor ne de başka bir yere gidebiliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Batman Valiliğinden, belediyeden ve hayırseverden bizlere yardım etmelerini talep ediyoruz. Allah şimdiden bize yardım edenlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.  

"Ev üzerimize yıkılacak diye korkuyoruz"

İki yaşlı olarak ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Hadra Kavak, "Batman Valiliğinden, belediyeden ve hayırseverlerden bize yardım etmelerini istiyoruz. İki yaşlı olarak bu evde yaşıyorduk. Ev üzerimize yıkıldığı için korkuyoruz. Maddi durumuz yok. Yaşlılık maaşımızdan başka gelirimiz yok. Herkesten bize destek vermelerini bekliyoruz. Kim bize yardımcı olursa, Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)