Gündem

Gazeteciler: Gazze'deki katliamların duyulmaması için gazeteciler hedef alınıyor

Gazze'deki soykırımın duyulmaması için siyonist işgal rejiminin gazetecileri hedef aldığını belirten gazeteciler, ikinci dünya savaşında ölen gazetecilerden fazla basın mensubunun Gazze'de katledildiğine dikkat çekti.

Siyonist işgal rejiminin savunmasız Filistinli Müslümanlara yönelik vahşi saldırıları devam ederken, yaklaşık 40 bin insanın katledildiği Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülen gazeteci sayısı ise 168'e yükseldi.

Gazze'de neredeyse her gün bir basın mensubunun katledildiğine dikkat çeken gazeteciler, ikinci dünya savaşında ölen gazetecilerden fazla basın mensubunun Gazze'de katledildiğine dikkat çekti.

Batman Basın Konseyi Derneği Başkanı Nedim Arslan, İLKHA muhabirine, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamların artarak devam ettiğini söyledi.

Nedim Arslan

"Bugüne kadar 170'e yakın gazeteci şehit edildi"

Dünyanın gözleri önünde yapılan saldırılarda gazetecilerin de hedef alındığını belirten Arslan, "İsrailin aylar önce başlattığı katliam ne yazık ki sınırsız bir şekilde sürüyor. Çocuk, yaşlı, genç demeden binlerce kişiyi katleden israil bugüne kadar 170'e yakın gazeteci şehit etti. Dünyanın gözü önünde süren bu vahşet gazeteci ve sağlık ekiplerine de yapılmaktadır." dedi.

"Ağır bilanço günden güne büyüyor"

Gazze'de acı tablonun her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Arslan, "40 bin kişinin şehit edildiği, 100 bine yakın yaralının bulunduğu Gazze'de bu ağır bilanço günden güne büyüyor maalesef. Görevleri sadece haber almak olan gazetecileri hedef alan israil artık bu saldırı ve katliamlara son vermelidir." diye konuştu.

"Yaklaşık her gün bir gazeteci öldürülüyor"

Gazetecilerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Oysa görevleri toplumun gören gözü, duyan kulağı ve gerçekleri duyuran sestir gazeteciler. İsrail, ikinci dünya savaşından bu yana ölen gazetecilerden fazla basın mensubunu katletmiştir ve katletmeye de devam ediyor. Yaklaşık olarak her gün bir gazetecinin öldürüldüğü Gazze'de israilin artık katliamlara son vermesi gerekiyor."

Muhyeddin Beycan

"Gazetecileri öldürmek gerçekleri gizlemeye çalışmak demektir"

İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana 40 binden fazla insanı katlettiğini aktaran bir diğer Gazeteci Muhyeddin Beycan, bu katliamların içerisinde de 200'e yakın gazetecinin olduğuna vurgu yaptı.

"Gazetecileri öldürmek gerçekleri gizlemeye çalışmak demektir." diyen Beycan, "Halkın haber alma hakkı dışında hiçbir gayesi olmayan gazeteciler, mesleklerini icra ederken sözlü ve fiili saldırılara maruz kalıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Gazeteciler Gazze'deki katliamlara karşı duyarlı olmalı"

Dünyanın birçok yerinde görevlerini icra ederken görev başında hayatından olan gazetecilerin olduğunu belirten Beycan, şunları söyledi:

"Özellikle Gazze'de 200'e yakın gazetecinin katledilmesi burada meydana gelen katliamların örtülmesi amacını güdüyor. Gazetecilerin görevi orada yaşanan ne varsa bütün dünyaya duyurmaktır ama bunu istemeyen israil özellikle gazetecileri ve ailelerini hedef alıyor. Orada gerçekler gizlenmeye çalışılıyor. Ama ne yapılırsa yapılsın gerçekler gizlenemez ve israilin yaptığı katliamlar hiçbir zaman gündemden düşmeyecektir. Biz gazetecilerin görevi bu tür katliamları dünyanın neresinde olursa olsun, özellikle de Gazze'de olan katliamları görüp yazmak ve yaymak olacaktır. Bunun için bütün gazetecilerin buna duyarlı olmasını istiyoruz." (İLKHA)