GÜNCEL

Gaziantep'te çıkan orman yangını söndürüldü

Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesinde bulunan Dülük Baba Ormanı'nda çıkan alevler Gaziantep’i harekete geçirdi.

Dülük Baba Ormanında çıkan yangına Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, Şehitkâmil ve Şahinbey Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, OSB ekipleri, arasözler ve iş makinaları ile acil müdahalede bulunuldu.

Yangın alanının yaklaşık 20 dönüm odluğu tahmin edilirken, Hatay da acil müdahale amacıyla görevlendirilen bir yangın söndürme helikopteri alana intikal etti.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Dülük Baba Tepesi mevkiinde bugün öğleden sonra bir yangın meydana gelmiştir.  Yangına Orman İşletme Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, Şehitkâmil ve Şahinbey Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, OSB ekipleri, arasözler ve iş makinaları ile acil müdahalede bulunulmaktadır. Yangın alanının ilk belirlemelere göre 20 dönüm olduğu tahmin edilmektedir." denildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yaptığı açıklamada, "Drone’larımız rüzgârın şiddetini, alevin olası yönünü anlık olarak ilettiler. Böylece yerden ve havadan çok hızlı ve %100 isabetle müdahale yapabildik." dedi.

Toplamda 150 araç, 1000’e yakın personel ve bir helikopterle yangına müdahale edildi.

Ekipler tarafından söndürülen yangın alanında, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. (İLKHA)