DÜNYA

Gazzeli 36 esir işgal zindanlarında şehit oldu

Tüm Filistin bölgelerinden 54 esirin şehit olduğu, sekiz aydan fazla bir süredir sistematik işkence ve saldırılara maruz kalan Gazze'den ise 36 esirin şehit olduğu bildirildi.

Gazze'deki Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, yaptığı açıklamada, işgal zindanlarındaki şehit esirlerin sayısının, soykırım savaşı sırasında maruz kaldıkları korkunç ve insanlık dışı yaşam koşulları nedeniyle 54'e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık, sekiz aydan fazla bir süredir sistematik işkence ve saldırılara maruz kalan Gazze'den şehit edilen esirlerin sayısının 36 olduğunu bildirdi.

Açıklamada ayrıca, soykırım savaşının başlangıcından bu yana işgal zindanlarındaki Filistinli esir sayısının 9 bine ulaştığı, bunların 300'ünün kadın, 635'inin çocuk, 80'inin de gazeteci olduğu belirtildi.

Bakanlık, işgal rejiminin zindanlarda tuttuğu esirlere karşı insanlık suçları işlemeye devam ettiğini ve bu suçların başında zorla saklama politikalarının geldiğini belirtti.

Bakanlık, siyonist zindanların binlerce esir için toplu mezarlara dönüştüğünü ve işlenen suçların büyüklüğüne rağmen Kızılhaç gibi uluslararası kurumların harekete geçmediğini vurguladı.

Açıklamada, siyonist zindanlardaki yönetimin, esirleri son derece dar bölümlerde tuttuğu, odaların hücrelere dönüştürüldüğü ve odalardaki yatak sayısının esir sayısına göre çok az olduğu, bazen bir odada 15 esirin kaldığı ve çoğunun aşırı kalabalık nedeniyle yerde yatmak zorunda kaldığı belirtildi. (İLKHA)