DÜNYA

HAMAS: Siyonist saldırıların durması ateşkesin temel şartlarındadır

HAMAS hareketi liderlerinden Usame Hamdan, direniş güçlerini ayırma girişimlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek herhangi bir ateşkesin temel şartının; siyonist saldırıların durması gerektiği olduğunu söyledi.

Hamdan, siyonist rejimin saldırılarının durdurulmasının ateşkesin ön koşulu olduğunu ve direnişin kararlılığını yineleyerek, siyonist rejimin zaman kazanma girişimlerine karşı uyardı.

El Cezire'ye konuşan HAMAS Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, son saldırıların işgal rejiminin çıkmazdan kurtulma çabası olduğunu belirterek, "Siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırıları, özellikle Beyrut'un güneyini bombalaması ardından genişleyen saldırılar, işgalcinin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulma çabasıdır. Bu saldırılar, Gazze'deki direnişin halen kararlılıkla sürdüğünü fark eden siyonist rejimin bir yanıtıdır." dedi.

Hamdan, bölgedeki direniş ilişkilerini çözmeye yönelik girişimlerin başarısız olacağını, siyonist rejimin saldırılarının durmasının, herhangi bir ateşkesin temel şartı olduğunu kaydetti.

İşgal rejiminin geçmişte iki defa benzer ateşkes girişimlerinde bulunduğunu, ancak her seferinde ek şartlar koyarak anlaşmaları bozduğunu hatırlatan Hamdan, siyonist rejimin zaman kazanma stratejisine dikkat çekti.

Hamdan, bu süreçte Lübnan'daki direnişle daha fazla çatışma çıkarmaya çalıştığını, bununla birlikte, Lübnan'daki Hizbullah'ın direnişi desteklemeye devam ettiğini ve bu mücadelenin geri dönülemez olduğunu belirtti.

Hamdan, "Bugünkü denklem şudur: Saldırının tamamen durması karşılığında direniş de saldırılara son verecek." diye ekledi.

Direnişin bölgedeki diğer direniş hareketleriyle koordineli bir şekilde çalıştığını ve bu iş birliğinin devam edeceğini ifade eden Hamdan, Amerika'nın siyasi girişimlerine değindi.

Hamdan, Amerikan tarafının direnişin taleplerini bildiğini ve bu taleplerin saldırıların durdurulması, işgalin sonlandırılması ve bağımsız Filistin devletinin kurulması olduğunu vurguladı. Hamdan, bu taleplerin yerine getirilmediği sürece hiçbir siyasi girişimin başarılı olamayacağını kaydetti.

Hamdan, zaman faktörünün önemli olduğunu belirterek direnişin zamanı kısaltmaya çalıştığını, işgalcinin ise zamanı uzatmaya çalıştığını belirtti. Ancak, direnişin asla beyaz bayrak sallamayacağını vurguladı.

Hamdan, "Zafer 7 Ekim'de kazanıldı ve bu zaferi direnişimizle pekiştiriyoruz. Lübnan'daki zafer, Lübnan direnişinin Filistin halkının yanında durduğu gün kazanıldı. Şu anda yaşananlar bu zaferi daha da güçlendirecek ve Allah'ın izniyle pekiştirecektir." dedi. (İLKHA)