DÜNYA

Hamenei: Heniyye’nin intikamını almayı görev biliyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik gerçekleştirilen suikastta tepki gösterdi. İntikam alınacağı mesajını verdi.

Hamanei, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlenen alçakça saldırıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Hamenei, Heniyye'ye Tahran’da yapılan terörist saldırıdan işgal rejimini sorumlu tuttu ve siyonist rejimin bu eylemi ile kendisine yönelik ağır bir cezalandırmanın zeminini oluşturduğunu söyledi.

Hamenei, açıklamasında, "Bismillahirrahmanirrahim, İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Aziz İran halkı, Filistin’in seçkin ve kahraman lideri Sayın İsmail Heniye dün gece yarısından sonra Allah’a kavuştu ve büyük direniş cephesi mateme büründü. Katil ve terörist Siyonist rejim, bizim aziz misafirimizi bizim evimizde şehit etti ve bizim içimizi dağladı. Fakat kendisi için de ağır bir cezanın zeminini oluşturdu. Şehit Heniyye, yıllarca değerli hayatını onurlu mücadele sahasında geçirdi ve şehadete hazırdı. Evlatlarını ve yakınlarını bu yolda takdim etti. O, Allah yolunda Allah’ın kullarını kurtarma yolunda şehit olmaktan korkusu yoktu. Fakat biz, İran İslam Cumhuriyeti’nin içinde gerçekleşen bu acı ve zorlu olayda onun kanının intikamını almayı kendimize görev biliyoruz. İslam ümmetine, Direniş cephesine, Filistin’in onurlu ve kahraman halkına ve özellikle de şehid Heniye’nin ve onunla birlikte şehit olan yoldaşının ailesine taziyelerimi iletiyorum. Allah’tan onların derecelerini yüceltmesini diliyorum.” (İLKHA)