Siyaset

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Kürtleri birbirine çatıştıranlar Kürtlerin dostu olamazlar

6-8 Ekim’de HDP’nin kışkırttığı yüzlerce gencin parti binalarını, içindekilerle birlikte ateşe vermeye çalıştığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bu çevrenin kışkırtıcı davranışlarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Kürtleri birbirine çatıştıranlar; Kürtlerin dostu olamazlar." dedi.

6-8 Ekim olaylarının yıldönümü münasebetiyle yazılı açıklamada bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 6-8 Ekim 2014 yılında HDP'nin; DAİŞ'in Kobani’ye saldırısını bahane ederek Kandil baronlarının talimatı üzerine tabanını sokaklara çağırıp bölge illeri genelinde bir vandalizm, bir vahşet gerçekleştirdiğini söyledi.

Şahin yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere Diyarbakır'da fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları vahşi bir şekilde katledildi. Farklı yerlerde de birçok kişiyi katledildi. O saldırıların aslında temel hedefi HÜDA PAR'ın kurumlarıydı. Benzer bir vahşeti Batman'da da bizim il teşkilatımıza gerçekleştirmek istediler." dedi.

"Kandırılmış olan Kürt gençlerinin o tuzağa düşmelerini önledik"

Batman'da kandırmış oldukları yüzlerce genci parti binalarına saldırttıklarını vurgulayan Şahin, "Ellerinde molotof kokteylleriyle, silahlarla, taşlarla, sopalarla binamızı maalesef o günün kolluk kuvvetlerinin gözü önünde ablukaya aldılar ve içerideki birkaç arkadaşımızla beraber partimizi ateşe vermeye çalıştılar. Molotof kokteylleriyle, kurşunlarıyla yaralanan arkadaşlarımız oldu. Fakat biz bu senaryoyu gördüğümüz için aklıselimle, sağlıklı bir duruşla hem kendimizi ve teşkilatlarımızı korumasını bildik, hem de kandırılmış olan Kürt gençlerinin o tuzağa düşmelerini önledik." ifadelerini kullandı.

"Kürtler artık bu oyunlara gelmiyor"

Sürekli Kürtler arasında bir çatışma zemini oluşturmaya çalışan DEM zihniyetinin bunu kendine adet haline getirmiş olduğunu belirten Şahin, "Sürekli Kürtler arasında bir çatışma zemini oluşturmaya çalışıyorlar. Daha 21 Ağustos'ta Diyarbakır'da katledilen Narin Güran adlı kızımızın durumunda da yine Kürtler arasında, özellikle tabanımıza dönük ciddi bir iftira ve karalama kampanyası düzenlediler. Sürekli Kürtler arasında bir çatıştırma ortamı oluşturup bundan kendine siyasi bir rant elde etmeye çalışıyorlar. Fakat Narin Güran'ın katli olayında da görüldüğü gibi artık Kürtler bu durumlara karşı daha sağlıklı düşünüyor. Artık Kürtler bu oyunlara gelmiyor ve bunların bu iftira ve karalama kampanyalarına prim vermiyor." diye konuştu.

"Kürtlerin değerleri ile savaş halinde olanlar Kürtlerin dostu olamazlar"

Kürtler bir yere varmak istiyorsa önce kendi aralarında barışı gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade eden Şahin, "Özellikle şunu vurgulamak istiyorum: Kürtler arasında bir çatışma zemini oluşturanlar, Kürtleri birbirine çatıştıranlar Kürtlerin dostu olamazlar. Kürtlerin değerleri ile savaş halinde olanlar Kürtlerin dostu olamazlar. İnşallah halkımız bu oyuna gelmeyecek. Zira eğer Kürtler bir yere varmak istiyorsa önce kendi aralarında bir barışı, bir sükûneti gerçekleştirmeleri gerekiyor. İşte bu durum da DEM'in hesabına gelmiyor ve siyasi rant elde etmek ve tabanını konsolide etmek için sürekli bir çatışma zemini ve o ortamı oluşturmak istiyor." dedi. (İLKHA)