Gündem

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyor; darbeci zihniyeti telin ediyorum

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başbakan Adnan Menderes'in idamının yıldönümüne ilişkin mesajında, "Menderes ve arkadaşlarını, idamlarının 63. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyor; darbeci zalimleri, destekçilerini ve darbeci zihniyeti şiddetle tel'in ediyorum." dedi.

Yapıcıoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, 17 Eylül'ün, Türkiye'nin yakın siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen acı bir olayın 63'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Başbakan Adnan Menderes'in, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'dan bir gün sonra, 17 Eylül 1961'de idam edildiğini belirten Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"27 Mayıs 1960 Darbesinin arkasındaki zihniyetin mensupları, 27 Mayıs'ı bir devrim olarak görmektedirler. Bu zihniyet sahiplerinin de "darbe" olarak kabul ettikleri 12 Eylül'ün ürünü olan 1982 anayasasını son dönemde canhıraş bir şekilde savunmaları da darbeci genlerinin baskın çıkmasındandır.

Zulmen katledilen Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını, idamlarının 63. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyor; darbeci zalimleri, destekçilerini ve darbeci zihniyeti şiddetle tel'in ediyorum." (İLKHA)