GÜNCEL

İçişleri Bakanı Yerlikaya: israilin Gazze'de yaptığı soykırım insanlığın vicdanında derin yaralar açtı

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları" projesinin kapanış programına katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siyonist işgalcilerin Gazze'de yaptığı soykırım katliamlar insanlığın vicdanında derin yaralar açtığını söyledi.

Genç Memur-Sen koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 'Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları’ projesinin kapanış programı Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzendi.

Programa İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendika başkanları, Genç Memur-Sen yönetimi ve eğitimlere katılan gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, gençlerin afet politikalarındaki kritik rolüne dikkat çektiği kapanış programında gündeme dair mesajlar verdi. 

İşgalci siyonistlerin Gazze'de yaptığı katliamların, insanlığın vicdanında derin yaralar açtığını ifade eden Yerlikaya, "Gazze yüreğimiz yanıyor. Yürek yangınımız. israilin Gazze'de yaptığı soykırım katliamlar insanlığın vicdanında derin yaralar açtı. Bombalanan evlere, camilere, hastanelere, yerle bir edilen okullar, şehid edilen çocuklar ne yazık ki bütün dünya seyirci kalıyor. Sizler bu haksızlık karşısında hiç susmadınız. Milletimizin vicdanını temsil eden insanlık onuruna sahip çıkan bir duruş sergiliyorsunuz. Biz biliyoruz ki dünya sussa da Türkiye susmaz bu millet susmaz. Medeniyetimiz güçlü kılan cihanşümul bir devlet olmamız sağlayan en önemli hususlardan biri hiç şüphesiz dayanışma kültürümüzdür." dedi.

"Tüm suçlular ve suç odaklarıyla amansız bir mücadele sürdürüyoruz"

İçişleri Bakanlığı olarak, 600 bin personelle kara, mavi ve siber vatanda durmadan çalıştıklarını ifade eden Yerlikaya, "Kahramanlarımız huzur ve güvenin teminatıdır. Teröristlerle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, siber zorbalarla, tüm suçlular ve suç odaklarıyla amansız bir mücadele sürdürüyoruz. Şehirlerde de kırsal bölgelerde de hainlerin inlerine giriyoruz, tıpkı sanal dünyada siber zorbaların inlerine girdiğimiz gibi." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütlerine, zehir tacirlerine, sapkın akımlara kaptıracak, feda edecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yok"

"Şehir eşkıyaları göz açtırmıyoruz. Zehir tacirlerine de acımıyoruz." diyen Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bizim için emek kutsaldır. Milletimizin göz nuru emeğine göz dikenlerin karşısında yine biz varız. Türkiye'mizi daha güvenli, daha huzurlu bir ülke haline getirmek için, büyük bir gayretle, canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Suçun oluşmasını önlemek, sadece kolluk güçlerimizle sınırlı bir süreç değildir. Eğer böyle düşünürsek, önümüzdeki sorunu çok basite indirgemiş oluruz. Oysa önleyicilik faaliyetinde bireysel ve toplumsal birçok faktör devreye girer girmelidir. Bu salonda olduğu gibi ülkemizin dört bir yanında pırıl pırıl gençlerimiz var. Aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımız var. Siber dünyada birçok unsur çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit ediyor. O karanlık dehlizlerde siber zorbalar fırsat kolluyor. Kötülüğe karşı, suç ve suç odaklarına karşı, önleyici gücümüzü geliştirebilmemiz için milletçe topyekun bir mücadele vermek zorundayız. Güvenlik güçlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, medyamızla, kanaat önderlerimizle, okullarımızla, ailelerimizle topyekun bir mücadeleden söz ediyorum. Bizim terör örgütlerine, zehir tacirlerine, sapkın akımlara kaptıracak, feda edecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yok."

"Milli gelirimiz, dünyadaki diğer ülkeler kadar değil ama dünyada bu konuda rekabet edilemez boyuttayız"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, son yıllarda Türkiye'de ve dünya genelinde yaşanan afetlerin sayısında ve yıkıcılığında ciddi artış olduğunu anımsatarak bugün çok anlamlı bir çalışma için bir araya geldiklerini söyledi.

Kimilerinin "sosyal sorumluluk" dediği kendilerinin ise "vatana, millete karşı yükümlülük" olarak gördükleri konularda sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını ifade eden Yalçın, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler öncesi arama kurtarma ekipleri kurmak için karar aldıklarını ve buna yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Yalçın, söz konusu depremin ardından Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerinin bölgeye hareket ettiklerini belirterek ekiplerin askerlerle birlikte çok sayıda vatandaşı enkaz altından kurtardıklarını söyledi.

Bu afetin ardından iç muhasebe yaptıklarını kaydeden Yalçın, "Nasıl daha proaktif olabiliriz, nasıl daha hızlı hareket edebiliriz konusunu gündeme aldık. Onun için deprem riskinin olduğu bazı illerde kişinin kendisi de depreme yakalandığında ekip de bu anlamda devre dışı kalacağı için Ankara merkezli, mobil olarak hareket ettirebileceğimiz ekip sayısını 1'den 3'e çıkaralım kararı aldık ve şu an bu çalışmayı bütün ciddiyetiyle yürütüyoruz. Ekiplerimizin akreditasyonlarından biri tamamlandı, diğerleri tamamlanmak üzere." diye konuştu.

Yalçın, dünyanın çeşitli yerlerine insani yardım yaptıklarını da dile getirerek bu çalışmalarında "Mazlumun dini olmaz" yaklaşımıyla hareket ettiklerini bildirdi.

İyilik medeniyetinin temsilcileri olduğunu belirten Yalçın, "Milli gelirimiz, dünyadaki diğer ülkeler kadar değil ama dünyada bu konuda rekabet edilemez boyuttayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye dünyanın her tarafına kriz döneminde ulaşan birinci ülke olmayı başardı, bununla iftihar duyuyoruz." dedi.

Programda Genç Memur-Sen Genel Başkanı Mesut Emre Balcı'da açılış konuşması yaptı. Programın ardından afet bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayanlara sertifikaları verildi. (İLKHA)