DÜNYA

Irak Dışişleri Bakanlığı İngiltere maslahatgüzarını çağırdı

İngiltere Büyükelçisi Stephen Hitchen'in, Irak'taki durum ve güvenlik sorunlarına ilişkin açıklamaları nedeniyle Büyükelçilik Maslahatgüzarına nota verildi.

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Protesto notası, İngiltere'nin Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Stephen Hitchen'in, Irak'taki güvenlik ve siyasi duruma ilişkin kasvetli bir tablo sunan ve ülke hükümetini ve çeşitli topluluklarını olumsuz yönde etkileyen açıklamalarına yanıt olarak gönderildi." denildi.

Açıklamada, Hitchen'in açıklamalarının Irak'ın iç işlerine müdahale olduğu vurgulandı.

Hitchen, Irak merkezli bir TV kanalına verdiği röportajda Iraklı paramiliter grupların temsilcilerinden tehditler aldığını ileri sürmüş, "Irak'taki istikrarsızlık durumundan korkuyoruz çünkü bu durum iç sorunlara yol açıyor ve herhangi bir güvenlik kaosu bölgeyi, hatta Avrupa'yı istikrarsızlaştıracak sonuçlara yol açabilir. Irak halkının yaşam standardını iyileştirebilecek güçlü bir Irak devleti görmek istiyoruz. Ancak devlet şu anda güçlü değil. Irak'taki kaos koşullarından daha farklı koşullar istiyoruz." demişti. (İLKHA)