DÜNYA

Irak Kürdistanı Yönetiminden Hazreti Muhammed'e hakaret eden Ezidi komutana tepki

Irak Kürdistanı Yönetimi, Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerde bulunan Şengal'deki Ezidi komutan Kasım Şeso'yu kınadı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Son günlerde Ezidi bir şahsın yanlış beyanına özellikle sosyal ağlarda geniş çaplı tepkiler yağıyor. Herhangi bir düşünceye, inanca veya dine yönelik ihlal ve saygısızlığın kabul edilemez olduğunu vurguluyor ve kınıyoruz." denildi.

Hukuki soruşturma ve hesap verme sorumluluğunun ilgili taraflara ait olduğu belirtilen açıklamada, "Kürdistan Bölgesi'nin sonsuza kadar barış içinde bir arada yaşama ve kardeşlik örneği olarak kalacağını herkese temin ederiz. Kürdistan Bölgesi vatandaşları, dini ve etnik topluluklarını kaosa sürüklemek ve tehdit etmek için hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Ezidi Komutan Kasım Şeşo, geçtiğimiz gün Şerafeddin Türbesinde yaptığı konuşmada, "Muhammed ve dini var olduğu sürece Ezidilere yönelik saldırılar ve katliamlar devam edecektir." İfadeleriyle mukaddesata hakaret etmişti..

Şeso'nun bu ifadelerinin ardından Musul Mahkemesi Şeso hakkında gözaltı kararı vermişti. (İLKHA)