DÜNYA

Irak, Lübnan'a 15 tondan fazla tıbbi yardım gönderdi

Irak hükümeti, siyonist rejimin 4 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan çağrı cihazı patlamalarının ardından Lübnan'a 15 tondan fazla tıbbi yardım gönderdiğini duyurdu.

Lübnan'la dayanışma amacıyla tıbbi yardım sevkiyatı içeren Irak uçağı, Beyrut Uluslararası Havaalanı'na ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Abyad, "israil saldırısından sonra Irak hükümetinin cömert girişimiyle Lübnan'a ulaşan ilk yardım sevkiyatının" teslim alındığını duyurdu

Beyrut havaalanına Irak'tan yirmi doktor ve sağlık çalışanının yanı sıra 15 tondan fazla tıbbi yardımın ulaştığını belirten el-Abyad, "hastanelerde yaklaşık 4 bin yaralı bulunduğunu ve bunlardan bazılarının tedavi için yurtdışındaki uzman hastanelere nakledilmesi gerekebileceğini" söyledi.

Lübnanlı Bakan, "Mısır, İran ve Suriye de dahil olmak üzere yardım teklifinde bulunan ve Lübnan'a art arda sevkiyat yapacak olan tüm kardeş ülkeleri selamlıyoruz" dedi.

Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda bir basın açıklaması yapan Irak Sağlık Bakanı temsilcisi ve Operasyonlar Direktörü Fadıl El-Rubai, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin saldırıdan 30 dakika sonra başkanlığında bir kriz hücresi oluşturduğunu, ilaç, ekipman ve tıbbi malzeme depolarının açılması talimatını verdiğini ve Lübnan hastanelerinin Irak hastaneleri olarak kabul edileceğini, lojistik desteğin devam edeceğini açıkladı.

El-Rubai ayrıca Irak'ın tıbbi personel, ekipman ve ilaç göndermeye hazır olduğunu ve göz yaralanmalarını tedavi etmek üzere sahra hastaneleri kuracağını duyurdu.

Irak hükümeti, Lübnan'daki tehlikeli güvenlik gelişmelerini ve çok sayıda sivilin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açan israil siber saldırısını takip ettiğini açıkladı. (İLKHA)