Filistin

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Şehid Yahya Sinvar mesajı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın şehadetinin resmen duyurulmasının ardından bir taziye mesajı paylaştı.

Gazze'nin Refah kentinde son nefesine kadar işgalcilere karşı izzetli duruş sergileyerek mücadelesinden vazgeçmeyen kahraman Şehid Yahya Sinvar için bir mesaj yayımlayan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Şehadet İslam ümmetinin zora ve işgale direnişinde aksama oluşturmayacak" dedi.

Pezeşkiyan yayımladığı mesajda, Mücahit Komutan Şehid Yahya Sinvar'ın şehadetini tebrik ederek Gazze'nin mazlum ve onurlu halkına taziyelerini sundu.

Pezeşkiyan mesajında, "Yahya Sinvar'ın şehadet haberi, özellikle Filistin halkı için tüm özgürlük savunucuları açısından acı ve üzüntü verici. Bu durum, işgalci ve çocuk katili siyonist rejimin durdurulamaz suçlarının açık bir göstergesidir. Şehit Sinvar, hayatı boyunca yıllarca, acımasız siyonist rejimin esareti altında kaldı ve onurlu yaşamının sonuna kadar cesurca savaştı.

Saldırganlığa karşı cihad etmek ve işgal edilen toprakların gerçek sahiplerine özgürlük ve kurtuluş armağan etmek, bu yoldaki kahramanlarının öldürülmesi ve yok edilmesiyle bitmeyecek büyük bir hareket ve yüce bir hedeftir." ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, Şehid Yahya Sinvar'ın adının İslam ümmetinin efsanevi kahramanları listesine eklendiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ''Yahya Sinvar, siyonizm işgaline ve zulmüne karşı onurlu direniş ağacının bir dalıydı. O, tüm ömrünü, Filistin halkının hukuki ve insani haklarını savunmak ve onları işgal ve soykırım boyunduruğundan kurtarmak için onurla verdiği mücadeleyle geçirdi.

Hiç şüphesiz mücahidlerin şehit edilmesiyle direniş düşüncesi ve mücadele sürecinde aksama yaşanmayacaktır. Tam tersine, onların şerefli ölümü, şehitlerin yollarının doğruluğuna güçlü bir vurgu olacak ve aynı zamanda onur ve özgürlük yolunun yol göstericisi ve direnişçiler için bir ilham kaynağı olacaktır." denildi. (İLKHA)