DÜNYA

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Suudi Arabistan'da

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'da, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Körfez ülkeleri turunun ilk durağı Suudi Arabistan'da, başkent Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile bir araya geldi.

Arakçi görüşmede, hükümetin komşu ülkelerle ilişkileri geliştirme ve bölgesel güvenlik, istikrar ve refahı artırma politikasını sürdüreceğini, Reisi hükümeti döneminde iki ülke arasında yapılan anlaşmaların uygulanmasına önem verdiklerini ifade etti.

Arakçi, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik askeri saldırılarının derhal durmasının, bölgedeki gerginliğin artmasını önlemek ve geniş çaplı bir çatışmanın çıkmasını engellemek için gerekli olduğunu belirtti.

Arakçi, bölge ülkelerinin Gazze ve Lübnan'daki masum insanların katledilmesini ve altyapıların yok edilmesini durdurmak için tüm imkân ve siyasi kapasitelerini kullanması gerektiğini kaydetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Farhan ise, iki ülke arasındaki çeşitli konularda iş birliği ve koordinasyonun sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

Farhan, İran ve Suudi Arabistan'ın bölgesel istikrar ve güvenliği koruma konusunda ortak hedefe sahip olduklarını, Suudi Arabistan'ın bu amaca ulaşmak için iş birliğine hazır olduğunu belirtti. (İLKHA)