DÜNYA

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Ürdün'de Kralı 2. Abdullah ile görüştü

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Amman'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'yi kabul etti.

Ürdün Kraliyet Divanının açıklamasına göre, Kral Abdullah, görüşmede bölgede gerginliğin azaltılması gerektiğini belirterek, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal rejiminin saldırılarının durdurulmasının zorunlu olduğunu belirterek, bunun tansiyonu düşürmek adına atılması gereken ilk adım olduğunu kaydetti.

"Ürdün kesinlikle bölgesel çatışmaların arenası olmayacak" ifadesini kullanan Kral Abdullah, ülkesinin bölgedeki istikrarı sağlamak ve Filistin meselesine siyasi bir çözüm bulmak amacıyla kardeş ve dost ülkelerle tüm çabaları sürdürmede kararlı olduğunu ifade etti.

Ürdün Kralı Abdullah, Gazze Şeridi ile Lübnan'da yaşanan insani felaketin hafifletilmesi için bölgeye insani yardımların ulaştırılması çağrısı yaptı.

Görüşmede, Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi de hazır bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Ürdün Kralı Abdullah ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair yaptığı açıklamada, "israil rejiminin Gazze ve Lübnan'a yönelik aralıksız ihlalleri ve zulmünün bir sonucu olarak ortaya çıkan kritik güvenlik durumu hakkında İran'ın görüşleri paylaşıldı. İkili ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönündeki ortak kararlılığın altı çizildi. Saldırganlığı ve zulmü durdurmak, masum hayatları kurtarmak ve bölgesel güvenlik ve istikrarı korumak için sıkı bir dayanışma ve kolektif eylemin gerekli olduğu İran ve Ürdün'ün ortak inancıdır” ifadelerini kullandı.. (İLKHA)