Hükümet İletişim Ofisi, işgal rejiminin 64 gündür sürekli olarak Gazze Şeridi'ne yardımların ve gıdaların girişini engelleyerek geçiş noktalarını tamamen kapattığını ve bu durumun sivil halk, çocuklar ve kadınlar üzerinde soykırım suçu oluşturarak açlığı derinleştirdiğini ifade etti.
İşgal rejiminin Gazze şehrinde ve kuzey illerinde yardımların geçiş noktalarını kapatarak, gıda depolarını ve üretim tesislerini hedef alarak açlık politikasının etkisini artırmaya çalıştığını ve bunun tüm uluslararası sözleşmelere açık bir şekilde aykırı olduğunu, insan hakları kapsamında gıda hakkının temel bir hak olarak kabul edildiğini vurguladı.
Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumun, işgal rejiminin Gazze'ye gıda sağlamaya ve açlığın etkilerini hafifletmeye yönelik gerekli önlemleri almadığını ortaya koyduğunu, uluslararası tüm yasaların savaş veya çatışma sırasında sivilleri aç bırakmayı yasakladığını ancak bu yasağın Gazze'deki sivillere karşı ihlal edildiğin ifade edildi.
Hükümet İletişim Ofisi, işgal rejiminin, Gazze Şeridi'ne yardımların girişini engelleme kararını ve ABD'nin bu kararı onaylamasını şiddetle kınadığını ve bu politikaların 2,4 milyon Filistinli sivilin yaşadığı insani krizi derinleştirdiğini, Gazze halkının temel haklardan mahrum bırakıldığını belirtti.
Hükümet İletişim Ofisi, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler'i, çeşitli uluslararası örgütleri ve özgür dünyanın tüm ülkelerini işgal rejimine ve ABD yönetimine soykırım savaşını durdurmaları, geçiş noktalarını açmaları, acilen ve sürekli olarak yardımların girişini sağlamaları için baskı yapmaya çağırdı. (İLKHA)