DÜNYA

İşgalci siyonistler Lübnan halkını yerinden etmeye devam ediyor

İşgal ordusu, Lübnan'ın güneyinde yer alan 22 köydeki sakinlere, evlerini derhal boşaltmaları ve güneye doğru ilerlememeleri konusunda uyarıda bulundu.

İsrail ordusu, ülkenin güneyi başta olmak üzere Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor.

İşgal ordusu sözde Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü sözde Albay Avichay Adraee, Lübnan'ın güneyindeki 22 köyde yaşayan halka, derhal tahliye çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Güvenliğiniz için evlerinizi hemen boşaltın.Evlerinizi terk edin ve Awali Nehri’nin kuzeyine geçin." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, güneye doğru herhangi bir hareketin hayatı tehdit edebileceği belirtildi.

Siyonistlerin işgal ve soykırım saldırılarını sürdürdüğü Lübnan’da, Suriye’ye göç edenlerin toplam sayısının 430 bini geçtiği bildirildi.

Lübnan Bakanlar Kurulu Başkanlığı, işgalcilerin saldırılarının yol açtığı zararlar ve insan hareketliliği gibi ülkedeki son durumu yansıtan verilerin yer aldığı bir rapor yayımladı.

Siyonist işalcilerin 8 Ekim 2023’ten bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 2 bin 229’a, yaralananların sayısının ise 10 bin 380’e yükseldiği kaydedilen raporda, bugüne kadar ülke içinde yerinden edilen kişiler için 1032 merkez açıldığı ve bunların 837’sinde yer kalmadığı, 187 bin kişinin (39 bin 300 ailenin) Lübnan İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmeliklerle listelenen merkezlere kaydedildiği belirtildi.

Raporda, 23 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında 317 bin 457’si Suriye, 115 bin 44’ü Lübnan vatandaşı olmak üzere toplam 430 binden fazla kişinin ülke topraklarından Suriye’ye geçtiği kaydedildi. (İLKHA)