DÜNYA

İslami Cihad, Almanya Dışişleri Bakanının açıklamasına tepki gösterdi

Filistin İslami Cihad Hareketi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un açıklamalarının, işgalci katilerin sivilleri hedef alan suçlarını örtbas etmeye yönelik olduğunu ve Gazze'deki sivil alanlara yönelik rastgele saldırılar için ahlaksız bir gerekçe sunduğunu belirtti.

İslami Cihad Hareketi, yaptığı açıklamada, Baerbock'un, işgalcilerin sivilleri öldürebileceğini iddia eden sözlerini şiddetle kınadı.

İslami Cihad, bu açıklamaların, silahlı unsurların bulunduğu iddiasıyla sivil yerleşim alanlarının hedef alınmasına tehlikeli bir mazeret sunduğunu ve işgalcilerin sivilleri hedef almasını haklı çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Ayrıca islami Cihad'ın açıklamasında, sivil alanların, düşmanın silahlı unsurların varlığını iddia etmesiyle koruma statüsünü kaybetmeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, işgalcilerin sistematik olarak sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği, birçok uluslararası kuruluş tarafından belgelendiği ve bunun uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olduğu, özellikle Cenevre Sözleşmelerinin sivillerin korunmasını zorunlu kıldığı belirtildi.

Öte yandan Almanya hükümetine, işgal rejimine askeri desteği durdurma çağrısı yapıldı ve Almanya'nın bu desteğinin, sivil halka yönelik suçlar karşısında insan hakları ihlallerine ortak olma anlamına geldiği ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma ve insan haklarını koruduğunu iddia eden devletlere, Filistin ve Lübnan'daki sivillerin korunmasını sağlamak ve orantısız güç kullanımını durdurmak için acil adımlar atmaları gerektiği hatırlatıldı.

Ayrıca Alman Bakan Annalena Baerbock'u, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'daki savaş suçlarını kınamaya davet edildi.

Son olarak, Baerbock, işgal rejiminin Lübnan'daki BM barış gücü UNSCOL askerlerine yönelik saldırılarını ve Kudüs'teki UNRWA ofisinin işgalini kınamaya ve uluslararası hukuka uymaya çağrıldı.

Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, siyonist rejimin silahlı unsurların bulunduğunu iddia ettiği bölgelerde sivilleri öldürme hakkına sahip olduğunu savunmuştu. (İLKHA)