Filistin

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, Gazze’ye destek için toplandı

İstanbul Medeniyet Üniversitesinde okuyan öğrenciler; işgal rejiminin 7 Ekim 2023’ten beri uyguladığı soykırımın yıldönümünde Gazze’ye destek için bir araya geldi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğrenci toplulukları öncülüğünde bir araya gelen akademisyen ve üniversite öğrencileri, 7 Ekim Aksa Tufanının yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında Gazze’de 365 gündür devam eden soykırıma dikkat çekildi.

Basın açıklamasının akabinde öğrenciler kampüste sloganlar eşliğinde Gazze’ye destek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Öte yandan üniversitede Gazze’de katledilen bebek ve çocukları temsilen kefenlenmiş bebekleri temsil eden bir sergi açıldı.

“Gazze halkı, kitlesel yıkımın ortasında ve ciddi ihtiyaç maddelerinin yokluğunda hayata tutunmaya çalışıyor”

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri adına basın açıklaması metnini Türkçe okuyan Hamza Azak, “Bugün burada toplanma amacımız işgalci israilin Filistin'de bilhassa 365 gündür ayrıyeten yıllardan beri yaptığı acımasız soykırım karşısında ve Filistin halkının yanında olduğumuzu bildirmektir. Bugün Gazze'de, insanlar evlerini, ailelerini ve hayatlarını kaybediyorlar. Ve biz, eğer sessiz kalırsak, insanlık olarak en temel değerlerimizi kaybetmiş oluruz. Sessiz olmak ve mazlumun yanında olmamak zulme ortak olmaktır. 7 Ekim'den bu yana israilin Gazze şeridine düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bini de kadın olmak üzere 41 bini aşkın masum insan hayatını kaybetmiş 96 bin kişi de yaralanmıştır. Gazze halkı, kitlesel yıkımın ortasında ve ciddi ihtiyaç maddelerinin yokluğunda hayata tutunmaya çalışıyor.” dedi.

“Tarih, insanlığın amel defteridir”

Açıklamanın devamında Azak, “Acı ve göz yaşı ile geçirdiğimiz 1 seneden fazla zamandan sonra katil israil acımasız soykırımına ara vermemiş ve geçtiğimiz günlerde katliamının sınırlarını artırarak Lübnan’a da askeri müdahale başlatmıştır. Bu saldırıların yalnızca bölgesel olduğunu düşünüp bizim ülkemize de sıçramayacağını düşünmek ancak hamakat sahibi insanların düşünebileceği bir şeydir. Arz-ı Mev'ud gibi sapkın bir inanca sahip olup dünyada yaratılmış diğer insanları kendilerinin köleleri olarak zanneden bu insanlar büyük israil projesini hayata geçirmek için Türkiye'nin parçalanmasına ihtiyaç duymaktadır. Tarih, insanlığın amel defteridir kaidesince böylesi emelleri olanların amellerinin sonucu hep hüsran olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır Allah'ın izniyle.” şeklinde konuştu.

“Gazze ve diğer mazlum halkların yalnız olmadığını dünyaya haykırmak istiyoruz”

Dünya genelinde halkların Gazze için meydanlara çıktığını hatırlatan Azak, “Dünya genelinde birçok üniversite öğrencisi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu, Gazze için sesini yükseltiyor. Amerika'dan Avrupa'ya, Asya'dan Afrika'ya insanlar, Gazze halkının yanında olduklarını gösteriyor. Ancak bu destek, sık sık engelleniyor, protestolar baskı altında kalıyor. Biz de buradan, İstanbul'dan, bu küresel dayanışmanın bir parçası olarak, Gazze ve diğer mazlum halkların yalnız olmadığını dünyaya haykırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akabinde öğrencilerden Elçin Hilal Kahraman basın metnini İngilizce okudu.

Okunan açıklamaların ardından öğrencilerden Abdulrahim Yılmaz’ın okuduğu dua ile eller Gazze ve mazlum coğrafyalar için semaya kalktı. (İLKHA)