GÜNCEL

İstanbul Valisi Gül, Pendik’te İETT otobüsünün kaza yaptığı yerde inceleme yaptı

İstanbul Valisi Davut Gül, Pendik'te İETT otobüsünün 4 katlı çarptığı ve 6 kişinin yaralandığı binada inceleme yaparak; tahliye edilen apartmanın sakinleri ve mahalleli ile görüştü.

Olay, dün akşam saatlerinde Pendik ilçesi Orhangazi Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre; B.D. kontrolündeki 34 TP 5922 plakalı İETT otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine önce cadde üzerinde park halindeki motosiklete çarptı, hızını alamayan otobüs daha sonra berber dükkanına çarptı.

Meydana gelen kazada Ahsen A. isimli çocuk, Muzaffer O., Kerim Ç., Berrak Ç., Mevsim E. ile motosiklet sürücüsü Salih Ç. yaralandı. Olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan incelemede 4 katlı binanın girişindeki kolonun zarar gördüğü belirlendi. Ekiplerin incelemesi sonrasında bina tedbir amaçlı boşaltılırken; binanın yıkılma riskine karşı İETT otobüsü bulunduğu yerden çekilmedi.

Çalışmaların devam ettiği olay yerine gelen İstanbul Valisi Davut Gül, Pendik'te İETT otobüsünün çarptığı binada inceleme yaparak, tahliye edilen apartmanın sakinleri ve mahalleli görüştü. Ziyaretinde İstanbul Valisi Gül'e Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız eşlik etti.

Otobüs binadaki çökme tehlikesine karşı kaldırılmadığı görülürken, kazanın meydana geldiği cadde çift yönlü olarak trafiğe kapalı tutuluyor.

Otobüsün kaldırılması için çalışmalara devam ediliyor. (İLKHA)