GÜNCEL

İstanbul'da binler işgal zulmüne ve şiddet olaylarına karşı yürüdü

İstanbul'da binlerce kişi, işgal rejiminin Filistin'deki katliamlarına ve son zamanlardan Türkiye'de tırmanışa geçen şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla yürüdü.

İHH öncülüğünde Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Filistin'e destek, işgal rejimine ve şiddete tepki içerikli dövizler taşıyarak Ayasofya Meydanı'na kadar kortej eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş boyunca, 'Nehirden Denize Özgür Filistin' ve 'Mahallene, Sokağına ve Ailene Sahip Çık' gibi sloganlar atıldı.

Ayasofya Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, işgal rejiminin sınır tanımazlığına dikkati çekerek, Türkiye'de gençlerin uyuşturucu tehlikesine karşı korunması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Bu dünyayı temizlemekle görevliyiz. Çünkü biz iyi insanlarız. O nedenle öncelikle şunu belirtmek gerekir. Kendimizi düzeltmeden, halkımızı, insanlarımızı düzeltmeden Kudüs'ü kurtarmak mümkün olmuyor. İşte halimiz ortada, ailelerimize sahip çıkamıyoruz. Boşanmalar arttı, çocuklarda anne baba sevgisi ve saygısı kalmadı. Anne baba çocuklara merhamet etmiyor. Bu ülkede çocuklar dövüldü, kadınlar dövüldü, zorbalık yapıldı. Bazen kadınlar erkeklere zorbalık yaptı? Neden? Çünkü değerlerimizden uzaklaştık. Şimdi son günlerde yapılanlara bakın. İnsanı dinden uzaklaştırırsan, insanı eğer ahiret korkusundan uzaklaştırırsan, onu tutacak ne var? Buradan bütün cemaatlere, sivil toplum kuruluşlarına, hükümete, devlete, partilere sesleniyorum! Kendimize gelelim, titreyelim. Çocuklarımızı uyuşturucunun kucağından kurtaralım." dedi.

"Hep birlikte uyuşturucu ve kötü akımlara karşı mücadele etmeliyiz"

Devlet ve milletin birlikte kötülüklere karşı mücadele etmesi gerektiğini aktaran Yıldırım, "Çocukları ailelerinden kopardılar. Sonra bazı televizyon programcıları çıkıp diyor ki 'tebliğciler okullarda çalışıyor' Çalışacağız. Okuldaki çocuğa önce ahlak ve maneviyat diyeceğiz. Okullardaki çocuklara Kur'an öğreteceğiz, Peygamberi öğreteceğiz, ahlak öğreteceğiz, anne ve babasına saygıyı öğreteceğiz. Öncelikle İHH ve diğer derneklere sesleniyorum. Bundan sonra Türkiye'nin her yerinde uyuşturucuyla mücadele, kötü akımlarla mücadele bizim en önemli görevlerimizden biri olacaktır. Toplum, devlet, halk, emniyet güçleri birlikte mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

"İslam dünyası kendisini gözden geçirmeli"

Dünyada siyonizmin bitmesi için tüm halkların ayağa kalktığını söyleyen Yıldırım, "Bütün halkların kalbinde emperyalizme karşı bir kin var. Buradan sesleniyorum. Amerika halkı ayağa kalk tekrar, Fransa ayağa kalk, İngiltere ayağa kalk, Orta Doğu ayağa kalk. Ne yaptı biliyor musunuz Filistinliler? Hepimizi kölelikten kurtardı. Diyorlar ki israil ve Amerika normalleşme yapacaktı. İslam dünyasının liderleri kuklalaşmış. İslam dünyası kendisini gözden geçirmeli. Bir avuç Müslüman Filistinli dedi ki Müslümanlar köle olamaz. Müslümanlar özgür olacak. Normalleşmeye karşıyız dedi. Çocukları ve kadınlarıyla normalleşmeyi bozdu. Bazıları diyor ki 'meydanlara iniyorsunuz da ne oluyor?' Ne diyor Resulullah? Ya elinle ya dilinle ya da kalbinle buğuz et. Kalp ile buğuz, imanın en zayıf noktasıdır. Şu anda evinde oturup meydanlara gelmeyenler, imanın en zayıf noktasındalar. Biz hiç olmazsa burada haykırıyoruz." şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)