Filistin

İstanbul’da binlerce kişi Şehit İsmail Heniyye için yürüdü

Ümraniye’de birçok STK’nın çağrısı ile bir araya gelen binlerce kişi, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniyye'nin işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu şehit edilmesini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde birçok STK’nın öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, İran'ın başkenti Tahran'da işgal rejimi tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için yürüyüş gerçekleştirdi.

İsmail Heniyye suikastını ve masum Gazze halkına karşı yapılan katliamı protesto eden vatandaşlar, Ümraniye Çarşı Saat Kulesi’nde bir araya gelerek Santral Meydan’ına yürüdü.

Türkiye, Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, yürüyüş boyunca; direnişin lehine, işgal rejiminin aleyhine sloganları attı.

Yürüyüşe katılanların, güzergahta bulunan boykot listesindeki bir restoranın önünden geçerken ıslık çalarak tepkisini gösterdiği görüldü.  

Yürüyüşün sonunda sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Halim Alyıldız okudu.

“İsmail Heniyye bir şahit olarak yaşadı ve bir şehit olarak aramızdan ayrıldı”

İslam tarihinin her döneminde hak uğruna mücadele eden ve bu uğurda şehit olan kahramanların olduğunu belirten Alyıldız, “Allah yolunda mallarını, evlatlarını ve en sonunda canlarını feda eden nice kahramanlar tanıdık. Şehitler en büyük mükafata kavuşurlar fakat bizler onlardan ayrıldığımız için mahzun oluruz. Dün yine ümmet bir kahramanını yitirdi. İsmail Heniyye bir şahit olarak yaşadı ve bir şehit olarak aramızdan ayrıldı. HAMAS’ın siyasi lideriydi. Ömrü mücadele ile geçmiş, sürgünde doğmuş, zindanlara atılmış, hicret etmiş ve en sonunda Allah yolunda şehit olmuş büyük bir değeri kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Daha dört ay önce 3 oğlunu ve 4 torununu vahşi bir saldırıda şehit veren, şehitler babası İsmail Heniyye ümmetin kurbanı olarak ayrıldı aramızdan.” dedi.

“Bu katliam ve baskılar ne cihadı bitirdi ne de şehadet aşkıyla yanan mücahitleri bitirdi.”

Yıllardır işgalci siyonistlerin saldırıları sonucu on binlerce Filistinlinin şehit edildiğini hatırlatan Alyıldız, “Yüz binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı veya sakat bırakıldı. Binlerce Filistinli kardeşimizin evi ve arazisi hukuksuz bir şekilde işgal edildi.  Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. Bu katliam ve baskılar ne cihadı bitirdi ne de şehadet aşkıyla yanan mücahitleri bitirdi. Bizler bugün düşmanı daha iyi tanıdık, hiçbir kuralı olmadan, ahlaki ve insani kaygılar taşımadan çocuk, kadın, genç, yaşlı ayırt etmeden insanları katlettiklerini gördük. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de Siyonistler tarafından 40 bin sivil katledildi. 100 binden fazla insan yaralandı. Binlerce insan kayıp. İnsanlığın gördüğü en vahşi katliamlardan biri yaşanmakta. İnsanlığın selameti için bu barbar siyonistlerin tanınması ve engellenmesi artık zaruret halini almıştır.” şeklinde belirtti.

“Şuurlu olacağız, safımızı netleştireceğiz, saflarımızı sıklaştıracağız”

Alyıldız, “Bu uğurda hepimize düşen görevler vardır. Filistin’i, Gazze’yi unutmayacağız. Yaşanan insanlık dışı katliamları gençlerimize, çocuklarımıza anlatacağız. Katillere destek olacak her şeyi terk edeceğiz. Şuurlu olacağız, safımızı netleştireceğiz, saflarımızı sıklaştıracağız. israilin karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Ümraniye İlçe Vaizi İsmail Açar’ın okuduğu dua ile program sona erdi. (İLKHA)