Gündem

Karınları doyurulan köpek sürüsü gelene geçene saldırdı

Başıboş sokak köpeklerinin masum insanlara saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Başkent Ankara'da, bir AVM yakınında bir adamın et ve kemikle beslediği köpek sürüsü, önce kâğıt toplayıcısı bir kıza, ardından yaşlı bir vatandaşa saldırdı.

Olay, Yenimahalle ilçesi Batıkent Batı Merkez Metro Durağı yakınlarında meydana geldi.

Öğle saatlerinde cereyan eden olayda, kâğıt toplayıcısı küçük kız, alanlarına girdiği için karınları doyurulan köpekler tarafından saldırıya uğradı. Çığlık atan kızın imdadına çevredekiler yetişti.

Vatandaşların yardımıyla yara almadan kurtulan küçük kız olay yerinden uzaklaşırken, bu defa yaşlı bir adam aynı köpekler tarafından bacağından ısırıldı. Saldırı anları anbean kamera tarafından kaydedildi.

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği (GÜSODER) Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş, sokak köpeklerini iyi niyetiyle besleyen yaşlı bir adamla oturmuş sohbet ettiği sırada, karınları doyan köpeklerin kâğıt toplayıcısı küçük bir kıza saldırdığı anlara tanık oldu.

Vatandaşların araya girmesiyle köpeğin saldırısından kurtulan küçük kız oradan uzaklaşırken, karınlarının doyduğu yeri alan belleyen sokak köpekleri bu defa köprü altından geçen 60 yaşlarındaki bir vatandaşı arkadan ısırdı.

Bacağından ısırıldığı için canı yanan adam duruma tepki gösterince yoldan geçen sözde bir hayvansever kadın da köpekleri savunarak "neden beni ısırmıyor da seni ısırıyor" demesi üzerine tartışma yaşandı.

Normal haliyle yolda yürüdüğünü belirten mağdur adam, durduk yere köpek tarafından ısırıldığını söylerken, sözde hayvansever kadın da 'sen köpeğe karışmasaydın o da sana saldırmazdı' iddiasında bulundu.

Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydedilen tartışma, çevredekilerin sözde hayvanseveri oradan uzaklaştırmasıyla son bulurken, bacağından yaralanan vatandaş kuduz aşısı olmak üzere hastaneye gitti.

Kameralar kayıtta iken yaşanan olayda sokak köpeklerinin saldırı anlarına şahit olan Güvenli Sokaklar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş, tanık olduğu anları şöyle anlattı:

"Saat 12 civarında Ankara Yenimahalle ilçesi Batıkent Batı Merkez Metro Durağına yakın Batı Merkez AVM yakınlarında 5-6 tane köpek sürüsü çetesi. Bunları et ve kemiklerle besleyen bir adamla sohbet ediyordum. O sırada adama 'Yahu bu köpekleri burada besliyorsun ama bak insanlara saldırabilir.' diye bahsettim. Yaşlı adam, 'Bunlar aç olursa saldırır.' deyince, 'Yok' dedim, 'Asıl tok olunca alanlarını korumak için saldırırlar' dedim. Tam o sırada köpekler birdenbire hareketlendi ve orada kâğıt toplayan bir kıza saldırdı. Daha sonra köpekler sütunun arka tarafında yaşlı bir adama saldırdı. Onu görmedim tabii. Kamerayı hemen çıkarttım adamla röportaj yaptım. O sırada başka bir adam geldi 'Niye müdahale etmiyorsunuz bu köpeklere, vurun şuradaki değneklerle' dedi. Biz de 'Değneklerle vuramayız, olmaz' dedik. O sırada bir kadın geldi, 'Köpeklere dokunamazsınız, elleyemezsiniz' dedi, bağırdı çağırdı ve tartışmalar oldu o sırada. Daha sonra adamın ismini sordum ama unuttum şimdi adam iğne aşı vurmaya gitti. Kuduz aşısı ve tetanos aşısı tavsiye ettim. Ayrıca 'belediyeye de şikâyet et' dedim." (İLKHA)